Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Zelfgemaakte lasagnette
Een heerlijke variant op lasagne is lasagnette. Lasagnette zijn mini-lasagnebladeren die je ongekookt door de pastasaus roert. Ze garen vervolgens in de saus. Omdat ze zo klein zijn, gaat dat heel snel. Net zoals lasagne kun je de lasagnette bestrooien met kaas en gratineren in de oven. Een heerlijk gerecht en ook nog eens heel makkelijk om te maken!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1/2 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 bospeentje, in kleine blokjes gesneden
- 1 stengel bleekselderij, in plakjes gesneden
- 1 el Italiaanse kruidenmix (deze zelfgemaakte is een aanrader!)
- 1 aubergine, om en om geschild en in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 blikje tomatenpuree à 70 g
- 1 pak gezeefde tomaten à 500 g
- 200 g lasagnette (ik kocht ze in een Turkse supermarkt)
- 100 g geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- Olijfolie om in te bakken
Verder nodig
Grote hapjes- of braadpan, ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in met olie.
Verhit een grote hapjes- of braadpan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, wortel, bleekselderij en kruiden, totdat ze zacht zijn. Voeg de aubergine, paprika en courgette toe (en eventueel nog een extra scheut olie) en bak totdat de groenten zacht zijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee om te ontzuren. Voeg de gezeefde tomaten toe en vul het lege pak volledig met water. Voeg toe aan de saus. Breng de saus nogmaals op smaak met peper en zout. Voeg de lasagnette toe aan de saus, roer door en breng de saus aan de kook. Laat de saus een minuut zachtjes pruttelen. Schenk de lasagnette en saus in de ovenschaal en bedek met de geraspte kaas en in stukken gescheurde mozzarella.
Bak circa 40 minuten in de oven, of totdat de lasagnette gaar en de bovenkant goudbruin is.
Lekker met een groene salade.
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Pastarecepten, Vegetarische recepten
om 17:11
Als je nergens lasagnette kan vinden zou je het dan ook met lasagne bladen kunnen doen die je in stukjes breekt?
om 13:03
Ja hoor, dat kan! Je kunt eventueel ook mini pasta gebruiken.
om 09:20
Dit recept al meerdere keren gemaakt. Heerlijk!
Zelf doe ik er wel gehakt (300-350 gram) door en voor het gemak 250 gram Italiaanse groente met een ui en knoflook.
Zeer goede vervanger op deze manier voor het bekende pak 😉
om 09:49
Lekker idd ook met gehakt! Leuk om te horen dat het zo goed in de smaak valt Inge! 🙂
om 12:11
Hallo Annemiek.
Als ik deze schotel een dag van te voren maak wanneer gaat het dan de oven in.
Meteen en de volgende dag opwarmen?
Of maken tot na het minuutje pruttelen , in de sC haal en de volgende dag in de oven?
Vr groet,
Agnes
om 12:21
Hoi Agnes, het kan allebei. Je kunt de saus alvast maken, laten afkoelen en wegzetten en pas de volgende dag voor je hem gaat afbakken de saus even opnieuw opwarmen, de lasagnette erdoor roeren en afbakken in de oven. Of je kunt hem direct lichtjes afbakken in de oven en de volgende dag afgedekt met alufolie opnieuw opwarmen in de oven op 180 graden, ongeveer 40 minuten of tot hij door en door warm is.
om 17:09
Bedankt..
Hij smaakt overigens heerlijk want ik had de schotel al een keer gegeten!!
om 14:38
Hallo Annemiek,
Ik ben op zoek geweest naar de lasagnette maar kan ze in de omgeving van Zwolle niet vinden.
Weet jij waar ik nog meer kan zoeken?
Groetjes Natasja
om 09:33
Hoi Natasja, je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken door lasagnevellen in stukken te breken. 🙂 https://www.keukenliefde.nl/lasagnette-in-groentesaus/
om 11:11
Kun je deze schotel ook een dag van tevoren maken?
om 13:17
Ja hoor Ilona, dat kan!
om 18:29
Heerlijk recept, ik was er alleen vanuit gegaan dat het met gehakt was ( slecht lezen :)).
Dus dit er maar gewoon door gedaan. Staat nu in de oven, straks lekker eten!
om 18:27
Een geweldig recept, we hebben er van genoten.
Nu nog even het recept van de rode kool en stoofvlees en aardappelpuree.
?
om 10:18
Leuk om te horen Bert! Je moet nog even geduld hebben, maar het recept voor de ovenschotel komt eraan!
om 13:09
Lekker recept!! Maar was een beetje bang voor te weinig smaak dus heb nog teriyaki , sojasaus , worschester en een bouillonblokje aan toegevoegd, heerlijk! dank je wel!
om 23:53
Ik ben bang dat de saus te veel smaakt naar alleen tomaten, is dit zo?
om 09:40
Hoi Naomi, als je dit vindt zou je de volgende keer het pak gezeefde tomaten kunnen vervangen door een blik tomatenblokjes. Dan is de tomatensmaak iets minder sterk.