Brownie met noten en cranberries

Brownie met noten en cranberriesDeze heerlijke en goedgevulde brownie met noten en gedroogde cranberries is echt een traktatie! Het grote voordeel van brownies is dat ze makkelijk te maken en snel klaar zijn. Het perfecte gebak dus om te maken bij een last minute bakbevlieging!

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 30 gram walnoten
  • 30 gram pecannoten
  • 30 gram gedroogde cranberries
  • 2 eieren
  • 125 gram bloem
  • 125 gram ongezouten boter
  • 200 gram witte basterdsuiker

DSC_8003_800x536Verder nodig
metalen kom, kookpan, garde, spatel, bakvorm, bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze samen met de boter in de metalen kom. Vul een kookpan met een bodempje water en breng aan de kook. Zet de kom erbovenop en laat de boter en chocolade smelten.DSC_8008_800x536DSC_8011_800x536Zet het vuur uit en haal de kom van de pan af. Laat even afkoelen en roer dan de eieren en suiker erdoor totdat je een mooi egaal mengsel hebt.DSC_8021_800x536DSC_8023_800x536Spatel de bloem, noten en cranberries erdoor.DSC_8025_800x536DSC_8031_800x536Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.DSC_8033_800x536Bak de brownie ongeveer 20 minuten of totdat een prikker er nog net niet helemaal droog uitkomt. De binnenkant van de brownie hoort nog heel licht vochtig te zijn. Laat de brownie iets afkoelen en snij dan in kleine puntjes want hij is erg machtig!DSC_8107_800x536DSC_8105_800x536Geniet!

Comments

  1. Patricia Timmerman says:

    Heerlijke recepten!

Speak Your Mind

*