Couscoussalade met gerookte makreel

Couscoussalade met gerookte makreel

Serveer deze couscoussalade met gerookte makreel als hoofdgerecht met wat knapperig brood, of als heerlijk licht lunchgerecht.

Varieer gerust naar hartelust! Vervang de gerookte makreel bijvoorbeeld eens door gerookte zalm of tonijn en voeg wat kappertjes toe. Je kunt ook de komkommer weglaten en vervangen door doperwten. Kook deze dan van tevoren beetgaar en roer ze op het laatste moment door de couscous.

Ingrediënten

  • 350 g couscous
  • 1 kippenbouillontablet
  • Bosje lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • Flinke handvol kleine tomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 gerookte makreel
  • Vers gehakte peterselie en dille
  • Sap van 1 citroen
  • Olijfolie
  • Zout en peper

2013-05-10 16.47.23_800x546

Bereiding
Verwijder het vel van de makreel en trek heel voorzichtig het visvlees van het graat af. Dit gaat op zich heel makkelijk maar doe het wel rustig zodat je geen graatjes mee trekt. Schil de komkommer met een dunschiller en schraap met een lepel de zaadlijsten eruit.

2013-05-10 17.04.22_800x480

Snijd de komkommer over de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Snijd de lente-ui in ringen en halveer de tomaatjes. Pel en snipper de rode ui en knoflook. Verhit een pan met olijfolie en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook zacht. Voeg de komkommer en tomaten toe en bak mee totdat de komkommer wat zachter is. Voeg de couscous toe en verkruimel de bouillontablet erover. Giet er 750 ml water bij en breng dit aan de kook.

Zodra de bouillon kookt mag het vuur zacht. Als het vocht is opgenomen (dit gaat heel snel!) roer je de lente-ui, verse kruiden, makreel en citroensap door de couscous.

CSC_6414_800x600

Proef en breng verder op smaak met versgemalen zout en peper. Heerlijk met wat grof landbrood en zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.

Couscoussalade met gerookte makreel

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*