Gehaktpannetje met paprika en rijst

Gehaktpannetje met paprika en rijstOnze dochter noemt dit gehaktpannetje met paprika en rijst ook wel liefkozend “stoplichtrijst” vanwege de rode, groene en gele paprika. Het is een heerlijk en makkelijk te maken gerecht, want alles gaat in dezelfde pan (En zoals jullie inmiddels weten, daar houd ik van!). De peterselie en verkruimelde feta maken dit gerecht voor mij tot slot helemaal af. 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 300 snelkookrijst
  • 3 paprika’s, in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 flinke el shoarmakruiden
  • 2 tl sambal manis
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 ml water
  • Klein bosje peterselie, fijngehakt
  • Blok feta, grof verkruimeld

DSC_4569_800x550

Eventueel erbij serveren

  • Komkommerplakjes
  • Knoflooksaus

Verder nodig
Grote hapjes-, of braadpan met deksel

Bereiding
Verhit de pan met wat olie en fruit de ui en knoflook, totdat ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de tomatenpuree, sambal en shoarmakruiden toe en bak even kort mee.

DSC_4571_800x536

Voeg het gehakt toe en roer met een vork rul.

DSC_4579_800x536

Roer de rijst en de paprika’s erdoor, roer even door en voeg het water toe. De rijst moet net onder staan.

DSC_4582_800x536 DSC_4587_800x577 DSC_4593_800x536

Doe de deksel op de pan en kook op heel laag vuur, totdat het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Roer af en toe de rijst even door. Als aan het eind het vocht is opgenomen, maar de rijst nog niet gaar is, voeg dan een extra scheutje water toe.

Bestrooi de rijst vlak voor serveren met de peterselie en feta en serveer direct.

Gehaktpannetje met paprika en rijst

Eet smakelijk!

Comments

  1. Hallo Annemiek,
    HEERLIJK gegeten. Met gyros kruiden (had geen shoarma kruiden meer). Wat een lekker recept.
    Dank voor het delen.

    Fijne dag en groeten,
    Els

  2. Vandaag gegeten en was weer erg lekker!

  3. Heb het net gemaakt en is super lekker.
    Wel nog wat zout toegevoegd.

  4. Met blokjes komijnekaas erdoor is dit recept ook heerlijk!

  5. Wendy says:

    Net lekker gesmuld van deze lekkere maaltijd.
    Ons zoontje heeft zelfs 2x opgeschept! Wij gaan dit zeker vaker maken?

  6. Hoi! Ik wil dit recept graag maken vanavond maar de vriendin die komt eten is allergisch voor tomaten(puree). Kan dit ingrediënt weggelaten worden of weet iemand een alternatief? Groetjes Elise

  7. Oeeh! Dit klinkt lekker!
    Die gaat op de lijst voor deze week, ik kijk er nu al naar uit!

Speak Your Mind

*