Gevulde eieren met gerookte zalm

Gevulde eieren met gerookte zalm
Gevulde eieren zijn het ideale hapje om te maken voor een verjaardag of feestje. Je kunt ze makkelijk eten – en bovendien heel fijn, zonder te knoeien –  en iedereen is er dol op. Deze gevulde eieren met gerookte zalm zijn een smakelijk feestje voor iedere visliefhebber!

Hapje – 6 personen – 30 minuten 

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el crème fraîche
  • 25 g gerookte zalm
  • 1/4 sjalot, heel fijngesnipperd
  • Cayennepeper
  • 1/4 citroen
  • Zout en peper
  • Paar sprietjes bieslook

DSC_5398_800x536

Bereiding
Prik een gaatje in de eieren en leg ze in een ruime kookpan onder water.

DSC_5387_800x536

Breng het water aan de kook en haal de pan van het vuur zodra het water kookt. Doe de deksel op de pan en laat de eieren circa 12 minuten in het hete water garen.

Pel de eieren en lepel voorzichtig het eigeel eruit.

DSC_5403_800x536

DSC_5407_800x478

Prak de dooiers fijn en meng ze in een kom met de mosterd, crème fraîche, gerookte zalm en sjalot.

DSC_5409_800x536

Breng verder op smaak met wat cayennepeper, citroensap en zout en peper. Vul de eieren met het zalmmengsel en garneer met wat sprietjes bieslook.

Gevulde eieren met gerookte zalm

Enjoy!

Comments

  1. Grietje says:

    Net gemaakt en alleen maar enthousiaste reacties!
    Bedankt voor de heerlijke recepten!

  2. Lekker Man

Speak Your Mind

*