Kaiserschmarren (de enige echte!)

Kaiserschmarren (de enige echte!)
Een van de lekkerste herinneringen die ik heb aan de wintersportvakanties met mijn ouders en broers in Oostenrijk zijn deze kaiserschmarren. Na een ochtendje skieën streken we ’s middags neer op een terrasje van een berghut aan de piste, om daar in een heerlijk zonnetje te genieten van een welverdiende lunch. Ik hoefde nooit lang over mijn keuze na te denken en koos steevast voor spaghetti bolognese (hoewel niet typisch Oostenrijks, smaakte hij me altijd uitstekend) en deze heerlijke kaiserschmarren: een in stukken gesneden luchtige pannenkoek, royaal bestrooid met poedersuiker en kaneel. Verrukkelijk!

Ingrediënten

  • 135 g bloem
  • 200 ml melk
  • 3 eieren, gesplits
  • 1 tl suiker
  • Snufje zout
  • 2 el witte rozijnen
  • 1 el rum
  • 1 el boter

Om erbij te serveren

  • Pruimenjam (andere jam kan ook)
  • Poedersuiker
  • Kaneelpoeder

DSC_3800_695x600

Verder nodig
Koekenpan of hapjespan met deksel

Bereiding
Klop de bloem, eidooiers, melk, suiker en zout tot een glad beslag en roer de rozijnen en rum erdoor.

DSC_3806_669x600

Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken. Spatel het eiwit luchtig door het beslag.

DSC_3811_800x536

Verhit de koekenpan met 1 el boter en giet het beslag in de pan.

DSC_3815_800x536 DSC_3813_800x551

Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Als de onderkant goudbruin is en de bovenkant net gestold, schuif je de pannenkoek op een groot bord.

DSC_3817_800x515

Zet de koekenpan er ondersteboven op en keer om (wel eerst even de resterende boter uit de koekenpan halen om een kliederbende te voorkomen). Til de pannenkoek iets op en voeg een klein klontje boter toe. Bak de andere kant nog even kort verder.

DSC_3818_800x565

Zet het vuur uit en snijd de pannenkoek met een mes in hapklare stukken.

Kaiserschmarren (de enige echte!)

Bestrooi royaal met poedersuiker en kaneel en serveer met de pruimencompote.

Kaiserschmarren (de enige echte!)

Eet smakelijk!

Comments

  1. Ingrid says:

    Ja heerlijk , ik doe er nog wat gebakken appeltjes bij , en warme vanillesaus . Ik warm gewoon wat vanillevla op ( niet laten koken ) dan nog wat poedersuiker , HEERLIJK !

  2. Janet says:

    Vandaag gemaakt, alleen had geen rum.. dus zonder gedaan. Smaakte super! Heerlijk luchtig. Is eens weer wat anders dan gewoon een pannenkoek. Hoe klop jij de eiwitten? Met de hand, of mixer ?

  3. Haha! Dit recept is als lunch voldoende voor drie personen.

  4. Ooh wat heerlijk zeg, ik ben gek op pannekoeken en variaties!
    Is dit voor 1 persoon?
    Je moet maar stoppen met het delen van recepten mijn to-do lijstje wordt veel te lang zo!

Speak Your Mind

*