Keukenliefde variant op de Turkse pizza

Keukenliefde variant op de Turkse pizza

Dit is mijn lekkere en snelle Keukenliefde variant op de bekende Turkse pizza. Als bodem voor deze pizza gebruik je een doormidden gesneden Turks brood en deze beleg je vervolgens royaal met een pittig gekruid gehaktmengsel. Serveer de pizza met knoflooksaus. Yummm!!!

Dit is echt een supermakkelijk, snel en lekker gerecht. Vergeet echter niet om er knoflooksaus (zie hier het recept voor mijn verrukkelijke zelfgemaakte knoflooksaus) bij te serveren want dat maakt dit gerecht echt helemaal af!

Ingrediënten voor 2 personen
1 Turks brood
300 gram rundergehakt
Klein blikje tomatenpuree
Stuk fetakaas
Kleine tomaten
Zwarte olijven
1 rode ui
Olijfolie
Shoarmakruiden

DSC_5939_800x536

Bereiding
Verhit een koekenpan met wat olie en bak het gehakt rul samen met de shoarmakruiden en de tomatenpuree.

DSC_5941_800x536

Voeg dan een scheutje water toe en laat dit op laag vuur even rustig pruttelen tot het meeste vocht verdampt is. Hoe langer je het gehakt laat stoven hoe zachter het wordt.  Pel en snipper ondertussen de ui en snijd in halve ringen. Snijd de tomaatjes en de olijven doormidden.

DSC_5942_800x536

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het brood doormidden en bestrijk beide helften met het gekruide gehaktmengsel.

DSC_5945_800x536

Beleg verder met de overige ingrediënten en verbrokkel tot slot de fetakaas erover.

DSC_5949_800x536

Bak de pizza’s 10-15 minuten in de oven of totdat deze goudbruin zijn. Serveer de Turkse pizza’s met zelfgemaakte knoflooksaus en wat frisse sla met komkommer.

Keukenliefde variant op de Turkse pizza

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*