Kip Korma

Kip Korma

Gesponsord — Mijn dochter heeft een natuurlijke afkeer voor pittig gekruid eten. Ze heeft er een neus voor om chilipeper — hoe weinig ook — bij het eerste miniscule hapje direct te traceren. En zet je dan maar schrap voor het toneelstuk dat volgt. Zelfs de meest getalenteerde acteur of actrice kan daar een puntje aan zuigen.

Gelukkig voor Ella-Marie zijn Johan en ik ook dol op wat milder gekruid eten. Favoriet in huize Verweij is de Indiase Korma Curry Saus van Patak’s: een zachte, milde saus met room, kokos en geurige specerijen als gember, komijn en koriander.

Hoewel ik mijn hand er niet voor omdraai om zelf currypasta te maken voor een lekker currygerecht, heb ik daar na een drukke werkdag niet altijd zin in. De Korma Curry Saus van Patak’s is kant-en-klaar. Je voegt hem toe aan vlees, vis, kip en/of groenten, warmt hem 15 minuten door et voilà: aan tafel!

Daarnaast is de smaak van Patak’s Korma Curry Saus gewoon echt goed. Ik combineer hem graag met kip en veel verse groenten als bloemkool, sperziebonen, wortel en doperwten. Om er in één klap een volledig avondvullend hoofdgerecht van te maken voeg ik blokjes aardappel toe.

Serveer met naanbrood of rotivellen en smullen maar!

Hoofdgerecht voor 4 personen — 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 pot Patak’s Korma, Indiase curry saus
  • Olie om in te bakken
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 450 g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 200 g geschilde aardappel, in kleine blokjes gesneden
  • 200 g bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 200 g sperziebonen, in kleine stukjes gesneden
  • 200 g wortel, in kleine blokjes gesneden
  • 150 g diepvriesdoperwten

Om erbij te serveren

  • Naanbrood, of roti vellen
  • Dikke yoghurt
  • Verse koriander, gewassen en fijngehakt

Kip korma-9380

Bereiding
Verhit een grote hapjes-, of koekenpan met olie en laat heet worden. Bak de kipfilet en sjalot kort even aan en bestrooi met zout en peper.

Zet het vuur laag en voeg de Korma Curry Saus toe. Laat 7 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de saus door en door warm en de kip gaar is.

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook, voeg de groenten toe — behalve de aardappel en doperwten — en kook ze in een paar minuten beetgaar. Voeg halverwege de kooktijd de aardappel toe en de laatste minuut van de kooktijd de doperwten. Giet de groenten af en laat uitlekken.

Voeg voor een extra lekkere smaak een groentebouillontablet toe aan het kookwater. Je hoeft het kookwater dan niet te zouten.

Meng de groenten met de kip korma. Serveer met naanbrood, yoghurt en vers gehakte koriander.

Kip Korma

Eet smakelijk!

Tip

Je kunt de aardappel ook weglaten uit het recept en de kip korma serveren met gekookte rijst.

Comments

  1. T is geen recept als je uit n pakje kookt! Hehe.

  2. Een heel heel lekker recept en makkelijk aan te passen naar ieders smaak. De saus mag voor mij nog meer curry smaak hebben, dus lekker wat curry poeder toevoegen. Ook 2 flinke tenen look voeg ik toe. Als ik de kant en klaar saus ruik zou ik denken dat er curry poeder, kokosnootmelk, koriander, komiijn, curcuma, zout, peper en suiker inzitten.
    In ieder geval heb ik dank zij dit recept de producten van Sharwood’s leren kennen. Dus volgende keer eens een andere saus of kruidenmengeling proberen! Mmm, super leuk!
    Bedankt 🙂

  3. Kitty Beijersbergen says:

    Vandaag jouw kip korma gemaakt. De kip, ik had braadlapjes, heb ik eest in de oven gebakken, en gaar bij de saus gedaan. Lekker recept Annemiek!

  4. Hoi Annemiek,

    Ik vind kip korma een heerlijk recept en maak het regelmatig.
    Mijn vraag is hoe maak ik deze currie zelf?
    Heb je daar ook een recept voor?
    Ik lees en maak regelmatig gebruik van je recepten.
    Groet van Gerie

  5. Hettie Huberts says:

    Ik eet regelmatig deze curry en ik vind de curry lekkerder met een flinke scheut volle yoghurt.
    De yoghurt voeg ik er op het laatste moment aan toe.

  6. Graag zou ik recepten zien zonder koolhydraten

Speak Your Mind

*