Kipspiesjes met muntyoghurt – Slank en lekker!

Kipspiesjes met muntyoghurt - Slank en lekker!

Dit keer heb ik een heerlijk en slank recept voor jullie: gemarineerde kipspiesjes met muntyoghurt. Omdat het soms gewoon best even wat minder vet en gezonder mag, maar zeker niet minder lekker!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 700 gram kipfilet (varkensfilet kan ook), in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el gezouten pinda’s, grof gehakt
  • Verse muntblaadjes
  • 350 ml volle of magere yoghurt
  • Zout en peper
  • 12 kleine satéprikkers

DSC_5087_800x509

Bereiding
Doe het vlees in een kom samen met de ui, knoflook, olie, kerrie- en chilipoeder en zout en peper en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren, of maximaal een nacht.

DSC_5094_800x598

Haal het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de munt in smalle repen, houd een paar hele blaadjes achter voor garnering. Roer de pinda’s (houd er weer een paar achter voor de garnering) en munt door de yoghurt en breng op smaak met peper.

Rijg het vlees aan de satéprikkers en grill ze in een droge hete grillpan, in de oven, of op de barbecue ongeveer 8 minuten totdat ze rondom goudbruin en gaar zijn.

DSC_5104_800x497

Serveer de spiesjes met de muntyoghurt en garneer met de overige blaadjes munt en pinda’s. Lekker met wat kort gekookte (groene) groenten, zilvervliesrijst, een salade, of – minder goed voor de lijn – vers stokbrood.

Kipspiesjes met muntyoghurt - Slank en lekker!

Eet smakelijk!

Comments

  1. Julie says:

    Ziet er lekker en gezond uit!! Precies zoals ik het graag heb 🙂
    Gr. Julie

Speak Your Mind

*