Kruidenboter voor visgerechten

Kruidenboter voor visgerechten Kruidenboter is ontzettend makkelijk om te maken en smaakt bovendien veel beter dan de pakjes met kruidenboter uit de winkel. Door te variëren met ingrediënten kun je voor iedere gelegenheid of gerecht een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter op tafel toveren. De toevoeging van frisse citroenrasp en kruidige basilicum en dille zorgen ervoor dat deze kruidenboter uitstekend past bij visgerechten zoals bijvoorbeeld deze heerlijke zalm en croûte.

Ingrediënten
60 gram ongezouten roomboter
ongeveer 10 gram verse basilicumblaadjes
ongeveer 5 gram verse dille
rasp van een citroen
zwarte peper en zeezout uit de molen

DSC_1298_800x536

Verder nog
schaar

Bereiding
Laat de boter zacht worden. Rasp de citroen boven de boter en knip met een schaar de kruiden erboven fijn.

DSC_1299_800x536DSC_1303_800x536

Roer alles goed door elkaar en breng de boter op smaak met zout en peper.

Dit recept is afkomstig van de Gordon Ramsay app ‘Cook with Me’ waar het gebruikt wordt voor de zalm en croûte (zalm verpakt in korstdeeg). Dit is een ontzettend lekker en feestelijk gerecht, absoluut het proberen waard!

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*