Mieks Special: chili-cheeseburger

Mieks Special: chili-cheeseburger

Niet om mezelf op de borst te slaan, maar de Mieks Special is in rap tempo uitgegroeid tot één van mijn meest favoriete categoriën op KeukenLiefde. Ik kan er al mijn liefde voor lekker eten in kwijt.

Zelfgemaakte fastfoodgerechten hebben mijn voorkeur, want ik geloof niet dat er wat beters is voor een relaxte zaterdagavond!

Vandaag is het tijd voor de chili-cheeseburger. Je weet wel, dat goddelijke broodje van de Burger King. Toch smaakt deze zelfgemaakte variant duizend maal lekkerder.

Gegarandeerd.

Zonder blikken of blozen stempel ik deze Mieks Special met mijn VerrukGeluk-garantie!

Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten + 1 uur in de koelkast

Ingrediënten

Voor de hamburgers

  • 350 g mager rundergehakt
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • Klein bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 eidooier
  • 2 (kleine) el oestersaus
  • 1 (kleine) el ketchup

Chili-cheeseburger-2037

Voor de hamburgersaus

  • 3 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl mosterd
  • 1 el limoensap
  • Snufje gedroogde chilivlokken
  • Snufje knoflookpoeder

Chili-cheeseburger-2040

Verder

  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes cheddarkaas (liefst echte cheddar)
  • 1 jalapeño peper, in smalle ringen
  • Paar blaadjes krulsla
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 2 tomaten, in plakjes gesneden

Verder nodig
Barbecue of grillpan

Bereiding
Kneed alle ingrediënten voor de hamburgers door elkaar en vorm er 4 gelijke hamburgers van. Leg ze op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat ze minimaal een uur in de koelkast rusten.

Roer de de ingrediënten voor de hamburgersaus door elkaar en zet weg.

Verwarm de barbecue of grillpan. Snijd de broodje open en grill ze, totdat ze mooie grillstrepen hebben.

Grill de hamburgers circa 3 minuten aan één kant, draai ze om en beleg met een plakje cheddar en jalapeño. Grill nog 3 circa minuten verder, of totdat de kaas gesmolten is en de burgers gaar zijn.

Besmeer de hamburgerbroodjes met de saus en leg de hamburgers op het onderste broodje. Leg op elke hamburger 2 plakjes tomaat, rode ui, een blaadje sla en dep af met het bovenste broodje.

Mieks Special: chili-cheeseburger

Serveer direct.

Enjoy!

Comments

  1. Vanmiddag voor het eerst gemaakt, was heerlijk! Ga het zeer zeker vaker eten, bedankt voor het delen van dit heerlijke recept (:

  2. Matthieu says:

    Super broodje Mieke hij was heerlijk!

  3. Marjolein says:

    Zalig!! Vanaf nu wordt onze vrijdagavond omgedoopt tot Miek’s special avond! We hebben gesmuld van broodje bal, hete kip en gisteravond dan de chili cheese burger; allemaal even heerlijk!

Speak Your Mind

*