Oud Hollandse appel-kaneel cake

Oud Hollandse appel-kaneel cakeDeze typisch Oud Hollandse appel-kaneel cake gaat nooit vervelen en smaakt altijd lekker! Hij is bovendien in een handomdraai gemaakt.

Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten roomboter
  • 250 gram witte basterdsuiker*
  • 250 zelfrijzend bakmeel (of 250 gram bloem + half zakje bakpoeder)
  • 250 gram eieren (4 à 5 eieren)
  • 2 appels
  • kaneelpoeder

*Ik gebruikte zelf lichtbruine basterdsuiker waardoor de cake iets donkerder van kleur wordt. Hoewel de smaak heerlijk was vind ik het mooier als de cake een blanke kleur heeft.

DSC_4613_800x536

Verder nodig
Elektrische handmixer, spatel, cakevorm

Bereiding
Haal de boter en de eieren (als je deze in de koelkast bewaart) ruim van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd ze in blokjes en bestrooi ze royaal met kaneel.

DSC_4614_800x536

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in. Klop de boter en suiker met de mixer tot een luchtig mengsel en mix dan een voor een de eieren erdoor.

DSC_4618_800x536DSC_4619_800x536

Zeef de bloem erboven en spatel dit door het botermengsel. Voeg dan de appels toe en spatel deze ook door het beslag. DSC_4646_800x536

Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de cake ongeveer 40-45 minuten in de oven of totdat een houten of metalen prikker droog uit de cake komt. Laat de cake 5 minuten afkoelen en stort hem dan op een rooster om verder af te koelen.

Eet smakelijk!

Comments

  1. dankjewel voor het recept! heb het net ook even gemaakt staat nu in de oven mmm

Speak Your Mind

*