Pepernotencake met chocolade

Pepernotencake met chocolade

KeukenLiefde zat te denken, wat voor lekkers zij haar bezoekers op Pakjesavond eens kon schenken. Lekker en simpel moest het zijn, want dat vindt iedereen tenslotte fijn. Deze oproep is voor alle Zwarte Pieten, zodat we allemaal heerlijk kunnen gaan genieten: strooi de pepernoten dit jaar niet op de grond (doe eens normaal, dat is toch niet gezond!), maar bak deze heerlijke pepernotencake met chocolade en eet jezelf gelukzalig tonnetjesrond!

OK, gelukkig maar dat koken me een stuk beter afgaat dan rijmen…

Ingredienten

  • 250 g zachte ongezouten roomboter
  • 250 g kristalsuiker
  • 250 g bloem
  • 8 g bakpoeder (half zakje)
  • 4 grote eieren
  • 75 g pepernoten
  • 100 g pure chocolade, in kleine stukjes gehakt

DSC_5731_402x600

Verder nodig
Cakeblik, elektrische handmixer, zeef, spatel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met wat boter of olie (ik doe dit altijd met het restant boter op de lege boterwikkel). Klop de boter met de suiker tot een luchtig en romig mengsel.

DSC_5732_800x536

Voeg een voor een de eieren toe en klop glad.

DSC_5736_800x536

Roer in een kom het bakpoeder en de bloem goed door elkaar en zeef de bloem boven het beslag.

DSC_5737_800x478

Spatel de bloem in kleine porties luchtig door het beslag en roer tot slot de pepernoten en chocolade erdoor (houd van beide wat achter de hand voor de garnering).

DSC_5739_800x536

Schep het beslag in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Verdeel de achtergehouden pepernoten en chocolade erover en bak de cake circa 50 minuten in het midden van de oven.

DSC_5744_800x376

Laat de cake iets afkoelen en stort hem dan op een mooie serveerschaal.

Pepernotencake met chocolade

Enjoy!

Speak Your Mind

*