Peren-speculaastaart

Peren-speculaastaart

Deze hartverwarmende peren-speculaastaart is supermakkelijk om te maken en een heerlijk idee om te serveren tijdens bijvoorbeeld Pakjesavond. Serveer hem dan bij voorkeur lauwwarm met een kop warme chocolademelk en slagroom!

Ingrediënten

  • 250 g zachte ongezouten roomboter
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 1,5 tl speculaaskruiden/koekkruiden (kant-en-klaar, of zelfgemaakt)
  • 2 grote, nog net niet eetrijpe, Conference peren
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el abrikozenjam

DSC_3285_782x600

Verder nodig
Ronde springvorm ca 24 cm, elektrische handmixer, spatel, vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier, vet ook het bakpapier in en bestrooi met de rietsuiker. Schil de peren, snijd over de lengte in vieren en verwijder de klokhuizen. Leg de peren met de bolle kant naar beneden op de met rietsuiker (ik was het bakpapiertje zelf vergeten!).

DSC_3290_800x536

Klop de boter, suiker en speculaaskruiden tot een luchtig mengsel en voeg dan één voor één de eieren toe.

DSC_3295_800x536

Klop verder tot een romig en glad geheel. Spatel luchtig de bloem erdoor en schep het beslag in de springvorm.

DSC_3297_722x600

DSC_3298_800x536

Strijk de bovenkant voorzichtig glad en bak de taart circa 50 tot 60 minuten in de oven, of totdat de taart gaar is.

DSC_3302_800x536

Laat de perentaart 10 minuten afkoelen en keer hem dan ondersteboven op een taartschaal. Trek voorzichtig het bakpapier eraf. Verwarm de abrikozenjam met een eetlepel water in een pannetje op laag vuur, totdat het vloeibaar is. Bestrijk de bovenkant van de taart voorzichtig met de warme jam en serveer lauwwarm of afgekoeld.

Peren-speculaastaart

Peren-speculaastaart

Eet smakelijk!

Comments

  1. Gisteren voor Pakjesavond gemaakt met groot succes 🙂 niet moeilijk, en met een klodder verse slagroom een echte traktatie!

  2. lia Dupain says:

    Wat een heerlijke recepten heb je en niet te moeilijk. Mijn kleinkinderen kijken er naar uit wat oma nu weer gemaakt heeft. Dank je.
    Vorige week de spruiten quiche. Super

  3. Wauw, deze taart van het weekend gebakken en die was er binnen no-time doorheen.
    De conferenceperen waren bij mij nog niet helemaal eetrijp, maar dat was geen enkel probleem, na het bakken waren ze fluweelzacht. Toprecept!! x Aman

    • Bedankt Aman, superleuk om te horen! Juist beter ook als de peren nog niet helemaal eetrijp zijn, anders worden ze in de oven heel zacht en bovendien moet je de taart dan na het bakken heel snel opeten. Ik pas het direct even aan in het recept. Thanks! 😉

Speak Your Mind

*