Roerbakschotel met spätzle en rookworst

Roerbakschotel met spätzle en rookworst

Mijn ouders doen regelmatig boodschappen in Duitsland en mijn moeder kan het dan niet laten om altijd wat lekkers voor me mee te nemen. Zo kent ze mijn zwakte voor de chocoladerepen met aardbei-vulling, zakjes pasta waar je alleen water aan hoeft toe te voegen (ik beken: een grote culi-zonde!) en spätzle: een pastasoort die veel voorkomt in Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Het wordt vaak als bijgerecht geserveerd naast een stuk vlees, maar ook als hoofdgerecht gegeten met een romige kaassaus. Stevige kost dus, maar oh zo lekker! Deze roerbakschotel met spätzle en rookworst is bij ons thuis favoriet en staat binnen 30 minuten op tafel.

Hoofdgerecht – 3 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 250 g spätzle (je kunt eventueel ook roerbakmie, of bami gebruiken)
  • 1 verse rookworst, in plakjes gesneden
  • 200 g fijngesneden witte kool
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 tl milde paprikapoeder
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el versgehakte peterselie
  • Olie om in te bakken

DSC_4390_733x600

Verder nodig
Grote koekenpan, of wok

Bereiding
Kook de spätzle volgens de bereiding op het pak beetgaar en giet hem af. Spoel af met koud water om het garen te stoppen en laat de spätzle uitlekken in een zeef.

DSC_4395_800x536

Verhit een ruime koekenpan met wat olie en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder en verkruimeld bouillonblokje, totdat de ui zacht is.

DSC_4396_800x536

Voeg de witte kool en worst toe en zet het vuur wat hoger.

DSC_4399_800x536

Bak onder voortdurend roeren verder, totdat de kool geslonken is, maar nog wel een bite heeft. Zorg ervoor dat de worst de pan raakt, zodat deze lekker knapperig bakt. Voeg een klein scheutje water (of lekkere witte wijn als je die toevallig drinkt) toe en bak nog kort even verder totdat het vocht bijna verdampt is.

DSC_4409_800x536

Voeg de spätzle toe aan de kool en worst en hussel voorzichtig door elkaar.

DSC_4411_800x536

Warm op laag vuur door, totdat de spätzle door en door warm is. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

Roerbakschotel met spätzle en rookworst

Eet smakelijk!

Comments

  1. Mirjam de Bies says:

    vandaag gemaakt, vond ook in eerste instantie de spatzle niet heel bijzonder, maar samen met de groenten en de worst is het een heerlijk gerecht!!!

  2. Afgelopen vrijdag heb ik dit gemaakt en het was: HEERLIJK.
    Wel meer witte kool gebruikt en iets meer spätzle.
    Het is op je bord wat vlak van kleur maar dan proef je het en je kunt niet meer ophouden met eten zo lekker.

  3. Ga ik de volgende keer ook eens meenemen. Ziet er lekker uit!

  4. Tabitha says:

    Dat gaat vast ook smaken met spruitjes. Bij de Lidl en de Aldi verkopen ze ook spaetzle als ze een Duitse week hebben of Oktoberfest of iets dergelijks. Ik heb, naast een pot met spaetzle ook nog een halve rookworst en wat spekjes over dus ik denk dat ik weet wat we eten vanavond. 😉

Speak Your Mind

*