Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Rucolapesto met citroen
Een heerlijke frisse rucolapesto met citroen die perfect smaakt bij vis en pasta gerechten. Bovendien is het heel snel en makkelijk te maken en kun je hem goed afgedekt prima een langere tijd bewaren in de koelkast.
Oorspronkelijk wordt pesto gemaakt van basilicumblaadjes, pijnboompitten, parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Deze rucolapesto is een variant op de traditionele pesto maar dan met rucola in plaats van basilicum, citroensap en citroenrasp en zonder de pijnboompitten. De rucolapesto is hierdoor iets frisser van smaak dan de traditionele pesto en heerlijk om bijvoorbeeld te gebruiken in gerechten met vis.
Ingrediënten
zak rucolasla van ongeveer 75 gram
1 knoflookteentje
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 citroen
6 el olijfolie
zout, peper naar smaak
snufje paprikapoeder
Verder nog nodig
fijne rasp, staafmixer of vijzel
Bereiding
Spoel de citroen goed af en dep hem droog. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers het sap uit van een halve citroen. Pel het knoflookteentje en snijd in grove stukken. Doe alle bovenstaande ingrediënten in kom en mix er met de staafmixer of vijzel een mooie gladde groene pesto van.
Eet smakelijk!
Basisrecepten, Hartige keuken, Menu, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Voor bij de borrel
om 10:56
Wat is deze pesto lekkker!!! Ik had de neiging om zo het bakje leeg te eten!
Dank je wel!
om 11:22
Haha! Graag gedaan!