Summertime! Salade met gegrilde kip, nectarine en feta

Salade met gegrilde kip, nectarine en feta

Op een warme zomerdag heb ik na een heerlijk dagje vertier aan het water meestal weinig zin – of eigenlijk helemaal geen zin – om te koken. Zelfs het aansteken van de barbecue met alle daarbij behorende voorbereidingen lijkt me dan teveel werk. Deze heerlijke en simpele salade met gegrilde kip biedt gelukkig uitkomst. Je kunt natuurlijk zelf wat kippenpoten of bouten grillen, maar als je helemaal voor makkelijk gaat, gebruik je kant-en-klaar gegrilde kip van de poelier!

Lunch- of licht hoofdgerecht – 4 personen – 10 minuten

Ingrediënten

  • 400 g gekruid en gegrild gaar kippenvlees, warm of koud
  • 4 rijpe nectarines (of perzik), ontpit en in plakjes gesneden
  • Paar plakken dungesneden feta (gepekelde witte kaas mag ook)
  • Aantal hele blaadjes Hollandse botersla, goed gewassen en voorzichtig drooggedept
  • 8 lange plakken ontbijtspek of bacon, krokant uitgebakken
  • Flinke hand cashewnoten, licht geroosterd
  • 1 rode ui, in fijne halve ringen gesneden
  • 1 portie zelfgemaakte sladressing

Bereiding
Rangschik alle ingrediënten op een mooie serveerschaal en serveer met de zelfgemaakte sladressing.

Salade met gegrilde kip, nectarine en feta

Eet smakelijk!

Comments

  1. Dit lijkt me een heerlijk recept, de warme dagen komen er weer aan…. de botersla , zou je die ook kunnen vervangen door andere sla? Ik heb er namelijk geen meer in mijn moestuin staan. De ranchdressing is overheerlijk, die heb ik al een keer eerder gemaakt vanuit jouw blog…

Speak Your Mind

*