Lekker Snel: shoarmawraps

Shoarmawraps

Met restjes zet je in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel. Zo had ik vorige week gebakken shoarmavlees over, dat ik een tweede leven gaf in deze shoarmawraps. Combineren met restjes, voor een echte ‘fusion’-thuischef is dat een fluitje van een cent!

Shoarmavlees maak ik altijd zelf; vaak van kipfilet, maar dit keer gebruikte is een mooi stuk magere varkensfilet. In smalle repen snijden, bestrooien met shoarmakruiden en even laten marineren. Voor een gezonde dosis vitaliteit verrijk je het gerecht met uien, paprika en champignons. Yumm!

Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten

Ingrediënten

  • 4 grote tortillawraps
  • 400 g gebakken shoarmavlees
  • 4 el knoflooksaus
  • 2 el ketchup
  • 4 plakjes cheddar-smeltkaas (geraspte kaas kan ook)

Om erbij te serveren

  • Gemengde sla
  • Frietjes

Verder nodig
Koekenpan, ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Besmeer de wraps met knoflooksaus en beleg met shoarma. Rol ze op en leg ze naast elkaar in een licht ingevette ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met wat ketchup en beleg met in stukken gescheurde cheddar of geraspte kaas (ik strooide nog wat gedroogde oregano over de kaas).

Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.

Serveer met salade en friet.

Shoarmawraps

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*