Zelfgemaakte knoflooksaus

Zelfgemaakte knoflooksaus

Zelfgemaakte knoflooksaus is echt serieus veel lekkerder dan die kant-en-klare rommel uit een flesje! Bovendien is het supermakkelijk om te maken en binnen 5 minuten klaar. Waar wacht je dus op? Maken die goddelijke stinksaus!

Ingrediënten

  • 3 flinke el mayonaise
  • 1 el koffiemelk, karnemelk of yoghurt
  • Paar sprietjes vers geknipte bieslook
  • Klein kneepje honing
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst

Bereiding
Doe 3 flinke eetlepels mayonaise in een kom en roer er een klein scheutje koffiemelk, karnemelk of yoghurt doorheen om de mayonaise iets dunner te maken. Voeg bieslook, knoflook en een klein kneepje honing toe en roer alles goed door. Je kunt de saus nu direct gebruiken, of goed afgedekt in de koelkast bewaren (daar wordt ie alleen maar lekkerder van!).

Stink smakelijk!

Basisrecepten, Hartige keuken, Mannenvoer, Menu, Thema recepten, Voor bij de borrel

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
48 reacties

Verdeel je liefde

  1. Pascal

    Bedankt voor de geweldige recept. Normaal koop ik altijd bakjes in de supermarkt maar die gaan bij ons veel te snel kapot en smaken niet altijd even lekker.

    Heb vandaag voor de Zaterdag avond de aanbevolen hoeveelheid in het recept gebruikt en als een goede kok altijd eerst zelf proberen en ik moet zeggen ik koop geen bakjes meer.

    Dit is lekkerder sneller en veel gezonder want je weet wat je er door heen doet. Als pittige variatie heb ik een beetje gemalen cayenne peper erdoor gedaan dat is lekker bij een steak of ander stevig vlees.

    Misschien een idee voor de winter tijd om eens fire cider te maken als huis en tuin remedie voor de koude dagen als je niet weet wat het is raad ik dit eens te lezen https://www.herbalprepper.com/herbal-decongestant-instant-fire-cider/ .

    In ieder geval heel erg bedankt en zal vaker nieuwe recepten van jouw website proberen.

  2. Andere variaties;

    Beetje mosterd ipv honing voor extra pit.
    Grofgemalen zwarte peper

    Als basis slagroom klippen met beetje zout zonder suiker! En dan ongeveer gelijke delen mayonaise door roeren. Resultaat, een extra luchtige knoflooksaus.

    1. Klinkt goed!

  3. Janine

    Maak mijn knoflooksaus altijd met een klein beetje worcestersaus, voor een beetje pit!

    1. Goede tip! 🙂

  4. Els

    Ander onderwerp.
    Aangeklede Pizza maken.
    Onlangs kocht ik 3 pizza Margherita’s.
    -Belegde er 3 met een prutpot van gehakt geruld, 2 knoflooktenen, 2 uien, en 125 gr. Witte champignons fijn gesneden.
    -1/2 prutpot op 1,5 pizza met het Marokkaans kruid: Ras el Hanout.(voorzichtig) Beenham gesnipperd erover met geraspte milde kaas.
    -1/2 prutpot op 1,5 pizza met een saus van ketchup-ketjap, 1 op 1. Beenham gesnipperd erover met geraspte milde kaas.
    Met 3 volwassenen willen eten, teveel. 2 pizza’s was genoeg geweest, ieder in zijn smaak, in verdeling met bv.rauwe Witlof salade.

  5. Els

    Variatie knoflooksaus zeker zo lekker, maar smaken verschillen.
    Gelijk maar een potje maken. Hoeveelheden op gevoel. Gebruik dit als je basis.
    Knoflooktenen geperst, mayonaise, peper,zout, bieslook,scheutje gember, lepeltje honing. Meng dit door elkaar.
    Zie de dikte. Zet op z’n kop in de koelkast: er kan geen zuurstof bij.
    Waarvoor ga je het gebruiken: bv. Shoarma met sla in pita broodje,…….verdunnen met wat water. Sijpelt er lekker tussendoor.
    Bij friet, gebakken aardappel de saus wat dikker houden.

  6. Lies

    Ik gebruik mayonaise zonder suiker en doe ookgeen honing of suiker in de knoflooksaus.
    Gewoon op gevoel mayonaise, iets van room, knoflook en dan peterselie en bieslook. Vind ik hem te dik door te dikke room dan doe ik water bij

  7. Ria van der Voet

    voor een romige en zoete touch, geklopte slagroom met suiker, ipv yoghurt en honing

  8. Mieke

    Ipv yoghurt gebruik ik soms sourcream, dat maakt het wat luchtiger. Plus wat verschillende groene gedroogde kruiden als ik geen verse in huis heb.

  9. Mieke

    Ipv yoghurt gebruik ik ook wel eens sourcream, dat maakt het wat luchtiger. Plus wat verschillende groene gedroogde kruiden als ik niets vers in huis heb.

  10. Hans

    Tip: Rasp de knoflook eens, voor een veel sterkere smaakbeleving.

    1. Goede tip Hans. Bedankt! 🙂

  11. Ik maak zelf de knoflooksaus met een beetje opgeklopte slagroom en een mespuntje kaneel erbij. Echt om te proberen.

    1. Bedankt voor de tip Marion! 🙂

  12. Ina

    Is de gemaakte saus ook in te vriezen?

    1. Je kunt deze saus niet invriezen Ina.

  13. blo

    Gebakken garnalen. Of een kapotte afzuigkap. Als het niet waar is

  14. Mirabelle

    Sinds ik je blog heb ondekt staan er hier in toulouse vaak “nederlandse” recepten op tafel, de kinderen en mijn man vinden echt alles wat ik tot nu toe heb gemaakt HEERLIJK. Vanavond hebben we shoarma met deze overheerlijke knoflooksaus gegeten ( alles zelf gemaakt natuurlijk?). Het was weer een succes!!! Alleen een probleempje, en dat zijn enkele extra kilo’s ?

    1. O wat leuk om te horen Mirabelle! (wat een mooie naam). Als jij nog een lekker typisch Frans recept weet wat hier nog ontbreekt, dan houd ik me aanbevolen! 🙂

    2. Els

      Met water niet hoor.

  15. Heeeerlijk Annemiek!

    Ik maak hem met soja kookroom en olijf mayo, ivm zuivelallergie. Deze saus gaat hier veel vaker op tafel staan! Dank je wel!

    1. Graag gedaan Petra. 🙂 Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!

  16. Lia

    Vanavond gegeten. Bedankt hij is verrukkelijk.
    Deze saus zal ik meer gaan maken.

    1. Fijn om te horen Lia! 🙂

  17. Tina

    Deze saus is zelfs met kruiden uit een potje heerlijk!
    En wat fijn dat het recept voor een kleine hoeveelheid is. Vaak heb je niet veel nodig.
    En als ik meer nodig heb vind ik het makkelijker om van minder naar meer te rekenen dan omgekeerd.

  18. Marija

    Ja zo maak ik hem al jaren Maar heb ook graag meer knoflook
    Koffie melk room al wat ik op dat moment in huis heb.
    Wisten jullie dat knoflook heeeel gezond is .
    Maar dat je dat niet geheim kan houden??
    Doordenkertje hihihi

    1. Marija

      vergat dit : een dag van te voren of de ochtend van gebruik klaar maken zijn alle smaken goed door elkaar Smullen maar

      ;

  19. remco

    Ik zie citroenen op de foto (geen honing). Zijn die voor de sier? 😉

    1. Hoi Remco,

      Je hebt helemaal gelijk! Die citroenen horen er niet bij en inderdaad: waar is de honing!? Foto is verwijderd en het recept is tevens iets aangepast: zo vind ik hem op dit moment namelijk het allerlekkerst. 🙂

  20. Ruben

    Ben ik nu één van de weinigen die 4 teentjes te weinig vind? Ik gebruik meestal op 500 ml Mayo en 400 ml yoghurt anderhalve bol knoflook.

    1. Hoi Ruben, ik geloof dat je bovenstaand recept niet helemaal goed gelezen hebt… 😉 Jij maakt een grotere hoeveelheid.

  21. John

    Ipv mayonaise gebruik ik vaak Yofresh ( yoghurt mayo ) verdund met water ipv mayo met koffiemelk. Smaakt heerlijk fris!

    1. Dat is een goed idee John! Ga ik beslist eens proberen.

  22. Wesley

    Erg lekker recept. Heb hem zelf met 4 teentjes knoflook gemaakt om hem iets sterker te maken wat erg lekker is als je de normale hoeveelheid te zwak vind.

  23. Kumari

    Hoi Annemiek,
    Mijn vriend heeft gisteren voor een last minute BBQ jouw knoflooksaus gemaakt. Hij was zo klaar en heerlijk! Alleen had hij er, bij gebrek aan bieslook, dille doorheen gedaan. Misschien een leuke variatietip want het smaakte hartstikke goed!

    1. Hoi Kumari,

      Zal het onthouden! Bedankt! 🙂

      1. Roosanna

        Lekker, zelf gebruik ik vaak gembersiroop ipv honing en doe er een paar geplette roze pepers door heen. In plaats van bieslook werkt platte peterselie ook.
        Dank voor je inspirerende blog

        1. Hoi Roosanne,

          Mmm, jouw tips klinken goed! Jij bedankt voor je leuke reactie 🙂

          Annemiek

    2. Hoi Kumari, zal het onthouden! Bedankt! 🙂

  24. Sabine

    ik gebruik meestal slagroom inplaats van koffiemelk, maar koffie melk is inderdaad makkelijker omdat dat meestal al in huis is de honing was nieuw voor mij ga ik gauw proberen ik doe er vaak nog een beetje pikante curry poeder bij

  25. Ik houd van homemade knoflooksaus. Met koffiemelk heb ik het nog nooit geprobeerd. Ik gebruik vaak naast mayonaise een beetje gewone melk. Ik ga het een keer proberen, thanks!

    1. Hoi Simone, gewone melk zou ook goed kunnen inderdaad. De reden dat ik het met koffiemelk maak is omdat ik dit altijd in huis heb. Deze knoflooksaus is bij ons een verslaving aan het worden… het smaakt namelijk (bijna) overal lekker bij!

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com