Speels & Smakelijk: broodbakjes met ei en spek

Speels & Smakelijk: broodbakjes met ei en spek

Het favoriete ontbijt van Ella-Marie is sinds jaar en dag oeuf en cocotte met soldaatjes. Ik geef haar groot gelijk; het is ook mijn favoriet. Toch stond mijn mond open voor gezonde concurrentie.

Na het succes van de smakelijke ontbijtrakkers bedacht ik deze variant met brood, dat na het bakken in de oven een knapperig bakje vormt voor het ei en het spek. Ella-Marie en Johan kroonden dit ontbijt direct tot nieuwe favoriet. Ik twijfel nog. Ik geef het voorlopig een gedeelde eerste plek – missie geslaagd!

Ontbijt/lunch/brunch voor 3 personen – 10 minuten + 10 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 3 sneetjes wit casinobrood, korsten eraf gesneden
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • Handje geraspte kaas
  • 3 kleine eieren
  • Olijfolie of boter om in te vetten
  • Zwarte peper uit de molen
  • Paar sprietjes bieslook

Verder nodig
Muffinbakblik

Bereiding
Vet drie muffinvormpjes goed in met olie of boter. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak het ontbijtspek in een koekenpan op laag vuur, totdat het iets geslonken, maar nog licht van kleur is. Bekleed de muffinvormpjes met het brood en beleg elk vormpje met een plakje spek en wat kaas. Breek voorzichtig een ei boven elk broodbakje. Probeer het brood niet te scheuren, want als het ei het bakblik raakt, is het broodbakje straks moeilijk los te halen uit de vorm.

Als het ei te groot is voor de bakjes, breek dan eerst het ei open boven de spoelbak en laat wat van het eiwit weglopen, net zoveel totdat het resterende ei wel in het bakje past. Probeer de dooier heel te laten.

Bestrooi het ei met wat versgemalen peper en bak circa 10 minuten in de oven, of totdat het ei net gestold is.

Haal de broodbakjes voorzichtig uit het bakblik, snijd de randen eventueel eerst los met een mes en garneer met wat vers geknipte bieslook.

Er staat er een te popelen …

Speels & Smakelijk: broodbakjes met ei en spek

Broodbakjes met ei en spek-4853

Enjoy!

Comments

  1. Ineke Bekker says:

    Ik heb al eens dat heerlijke lunchgerecht gemaakt, broodbakjes met ei, bacon en kaas. Gemaakt in zo’n cupcake bakvorm.
    Nu zou ik graag eens een aardappelgerecht willen maken in zo’n bakplaat. Zelf heb ik een idee om bv : gekookte aardappelschijfjes op te bouwen in de vormpjes, beetje uitgebakkenspek erbij , overgieten met ei/room/kaas mengsel. Dan de oven in. Het lijkt me leuk om zo’n aardappeltorentje op een bord te garneren met groente en bv biefstuk.
    Heb jij misschien toch een andere suggestie?
    Groetjes,
    Ineke Bekker

Speak Your Mind

*