Speels & Smakelijk: geleerde kippensoep

Kippensoep-9584

Kippensoep, wie is er niet groot mee geworden? Of anders slobberde je het vast weleens naar binnen toen je ziek was. Want zo’n dampend bordje geurende kippenbouillon, daar knap je snel van op. Ook onze dochter is er groot liefhebber van: helemaal als hij wordt opgeleukt met lettervermicelli om grappige woordjes mee te schrijven. Yes, het is weer tijd voor een speels en smakelijk kinderrecept!

Lunch, tussendoortje of hoofdgerecht voor 4 personen – 60 minuten

Ingrediënten

  • 2,5 liter water
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 2 kippenbouten
  • 2 laurierblaadje
  • Paar stukjes foelie
  • 3 kleine wortels
  • 1 prei
  • 1 ui
  • Lettervermicelli
  • Paar takjes peterselie, fijngehakt

Verder nodig
Soep- of kookpan met deksel, zeef

Bereiding
Schrap de wortels. Snijd twee wortels in dunne plakjes en de andere wortel in grove stukken. Snijd de prei over de lengte doormidden en was hem goed met water tussen het blad om eventueel zand en grond te verwijderen. Snijd het bovenste groene gedeelte van de prei in grove stukken en het lichtere, witte gedeelte in smalle repen. Pel de ui en snijd in vier stukken. Leg de grove stukken wortel, prei, ui en laurierblaadjes en foelie in de pan en leg de kippenbouten erbovenop.

Voeg het water toe en breng met de deksel op de pan aan de kook. Draai het vuur zacht zodra het water kookt en kook de kip in circa 20 minuten gaar. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Zeef de soep en doe de bouillon terug in de pan. Voeg naar eigen smaak de bouillontabletten (1, 2, of 3) toe om de bouillon extra kracht te geven.

Voeg de kleingesneden wortel en prei toe aan de soep en kook op laag vuur zachtjes gaar.

Pluk ondertussen het kippenvlees van het bot en scheur of snijd het in kleine stukjes.

Voeg als de groenten bijna gaar zijn de lettervermicelli toe en kook ze beetgaar. Zet het vuur uit, voeg de kip toe en laat even meewarmen. Bestrooi de soep vlak voor serveren met fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Mirte says:

    Deze kippensoep is weer zo mooi neergezet, dat ik er gewoon trek van krijg.
    Helaas de eerste 4 dagen nog geen plaats voor in mijn al vastgelegde menu van deze week.

  2. Helemaal met je eens Marleen, kinderen erbij betrekken maakt een wereld van verschil! 🙂

  3. Heerlijk……. Zo schattig dat je vaak dochtertje erbij betrekt! Doet deze oma ook zo graag en ze eten dan zo smakelijk!

Speak Your Mind

*