Tomaten-crèmesoep

Tomaten-crèmesoep

Nog op zoek naar een makkelijk voorgerecht om tijdens het kerstdiner te serveren? Deze tomaten-crèmesoep is de meest eenvoudige soep die je maar kunt maken. Het resultaat verrast keer op keer. Geserveerd met knapperige bladerdeeg-kerstkoekjes een kerstwaardig voorgerecht voor jong en oud!

Voor-, lunch-, of hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • Extra vierge olijfolie
  • 1 knoflookteen, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • Pak gezeefde tomaten (500 g)
  • 350 ml groente-, of kippenbouillon
  • Snufje suiker, peper uit de molen
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Scheutje room (bijv. slagroom of room culinair)

Voor de bladerdeegfiguren (eventueel om erbij te serveren)

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 ei, losgeklopt

Verder nodig
Elektrische staafmixer, kerstkoekjesuitstekers (optioneel voor de bladerdeegfiguren)

Bereiding
Verhit een sauspan met wat olie en fruit op laag vuur de knoflook en sjalot, totdat ze zacht zijn en heel lichtjes beginnen te kleuren. Voeg de gezeefde tomaten en bouillon toe, roer door en laat circa tien minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Breng de soep op smaak met suiker en peper. Voeg de basilicum toe en pureer de soep met de staafmixer. Voeg een scheutje room toe en warm even door.

Voor de bladerdeegfiguren

Laat het bladerdeeg half ontdooien en steek met de koekjesstekers figuren uit het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bladerdeegfiguurtjes en bestrijk ze met losgeklopt ei (je kunt ze eventueel nog met sesamzaadjes bestrooien voor een extra smakelijk accent, ik vergat het helaas). Bak 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.

Schep de soep op borden. Roer met een theelepel nog wat extra room door de soep. Serveer met de bladerdeegkoekjes.

Enjoy!

Comments

  1. Marion says:

    Komt er behalve in het bord, eerder bij de bereiding ook al room bij?

Speak Your Mind

*