Verrukkelijke Caesarsalade!

Verrukkelijke Caesarsalade!De koning van de salades is toch wel de Caesarsalade! Knapperige sla met croutons, gekookt ei en parmezaanse kaas. Er zijn veel verschillende varianten van deze Caesarsalade en hierbij geef ik jullie mijn verrukkelijke en makkelijke versie.
Ansjovisfilet wordt vaak gebruikt in gerechten omdat deze zorgt voor het zoutige, zilte smaakaccent. Ik pureer de ansjovis samen met de mayonaise en yoghurt waardoor je een waanzinnig smaakvolle dressing voor de sla krijgt.

Ingrediënten voor 2 personen
1 kropje romainesla of little gem
2 eieren
portie knapperige broodcroutons
stuk parmezaanse kaas
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 teentje knoflook, gepeld
1 ansjovisfilet, uit blikje op olie

DSC_8909_800x536Verder nodig
staafmixer

Bereiding
Haal de blaadjes sla voorzichtig los en was ze goed. Dep ze droog met een theedoek. Kook de eieren zacht in vier minuten. Giet het water af en spoel de eieren na met koud water. Mix de mayonaise, yoghurt, knoflook en ansjovisfilet met de staafmixer tot een gladde dressing. DSC_8907_800x536DSC_8906_800x536 DSC_8911_800x536Doe de slablaadjes in een grote kom en meng ze met de dressing. DSC_8917_800x536Rasp er royaal parmezaanse kaas overheen en bestrooi met de croutons. Pel de eieren. Verdeel de salade over 2 borden en leg bovenop iedere salade een zachtgekookt ei.DSC_8930_800x536DSC_8938_800x536DSC_8939_800x536DSC_8947_800x536Eet smakelijk!

Comments

  1. Hier in ned altijd een ondergewaarde salade, jammer genoeg. Terwijl hij o zo lekker is.

Speak Your Mind

*