3 x Aziatische hapjes

Gesponsord – Iedereen die mij kent of die mij al wat langer volgt op KeukenLiefde weet dat ik een voorliefde heb voor de Aziatische keuken. Ingrediënten als oestersaus en sojasaus zijn in mijn keukenkastje net zo gangbaar als zout en peper. Toen ik werd gevraagd om een samenwerking aan te gaan met Lee Kum Kee – een Chinees familiebedrijf met een groot assortiment aan authentieke Chinese sauzen – was ik meteen enthousiast. Hun Premium Oestersaus heb ik altijd in huis.

Tijdens het kick-off event in het Smulweb kookcollege in Amersfoort maakte ik samen met een aantal collega-foodbloggers kennis met het uitgebreide assortiment van Lee Kum Kee. Chefkok Danny Jansen was aanwezig en inspireerde ons om met Lee Kum Kee producten een aantal heerlijke Aziatische gerechten te maken. Toen alle gerechten klaar waren en stonden uitgestald op een lange tafel, was het tijd om te proeven. Er stond een enorm feestmaal op tafel: van gemarineerde-, gegrilde groenten, mangosalade met spicy beef tot heerlijke kipburgers. Toen we weer naar huis gingen kregen we een tas vol met Lee Kum Kee producten mee om hier thuis zelf iets lekkers mee te maken. Dat is natuurlijk wel aan mij besteed!

Omdat ik dol ben op hapjes en omdat ik graag meerdere producten van Lee Kum Kee wilde gebruiken besloot ik 3 Aziatische hapjes te maken. Heerlijk om te serveren tijdens de borrel, of op een feestje of verjaardag. De hapjes zijn stuk voor stuk makkelijk om te maken en echte crowd-pleasers!

Menu, Wereldgerecht, Aziatische recepten, Voor bij de borrel

Ingrediënten

Sticky kipgehaktballetjes

  • 300 g kipgehakt
  • 2 el Lee Kum Kee Premium Oestersaus
  • 2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 3 takjes koriander, fijngehakt
  • 1 el maizena
  • Zonnebloemolie
  • 1 el Lee Kum Kee Hoisin-Saus
  • 1 el sesamzaad
  • 1 lente-uitje, in smalle ringen

Gevulde slabootjes met pittige garnalen

  • 1 kropje baby romaine sla
  • 200 g rauwe, gepelde garnalen
  • 2 el Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl Lee Kum Kee Pure Sesamolie
  • Zonnebloemolie
  • Lee Kum Kee Chiu Chow Chili-Olie
  • 1 rood chili-pepertje, zaadlijst verwijderd en in smalle ringen

Gebakken champignons

  • 250 g champignons
  • 1 teen knoflook
  • 3 el Lee Kum Kee Premium Oestersaus
  • Zonnebloemolie

Meer informatie over de producten van Lee Kum Kee, benieuwd naar de recepten van het kick-off event die wij maakten samen met Danny Jansen, of een handleiding voor de Chinese keuken? Neem dan eens een kijkje op de website van Lee Kum Kee.

Bereiding

Sticky kipgehaktballetjes

Hapje voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 min.

Sticky kipgehaktballetjes

Stap 1.

Meng het kipgehakt, Lee Kum Kee Premium Oestersaus, vijfkruidenpoeder, knoflook, koriander en maizena in een kom door elkaar. Draai met vochtige handen kleine gehaktballetjes van het kipmengsel.

Stap 2.

Verhit een koekenpan met zonnebloemolie en laat heet worden. Bak de kipgehaktballetjes circa 8 minuten op middelhoog vuur tot ze rondom goudbruin zijn.

Stap 3.

Schep de warme gehaktballetjes in een kom door de Lee Kum Kee Hoisin-Saus en garneer met sesamzaad en lente-ui. Je kunt de kipgehaktballetjes zowel warm als koud serveren.

Gevulde slabootjes met pittige garnalen

Hapje voor 4 personen
Bereiding: 15 min.

Gevulde slabootjes met garnalen

Stap 1.

Meng de garnalen in een kom met de Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus, knoflook en Lee Kum Kee Pure Sesamolie. Laat 5 minuten marineren.

Stap 2.

Haal de slablaadjes los, was ze en dep ze voorzichtig droog op een theedoek.

Stap 3.

Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en laat heet worden. Bak de garnalen circa 5 minuten op hoog vuur in de koekenpan tot ze roze zijn. Schep uit de pan en laat afkoelen.

Stap 4.

Vul de slablaadjes met de garnalen en druppel er vlak voor serveren wat Lee Kum Kee Chiu Chow Chili-Olie overheen. Let op: Lee Kum Kee Chiu Chow Chili-Olie is geen laffe pit, maar het echte werk! Gebruik hem dus spaarzaam. 😉

Gebakken champignons

Hapje voor 4 personen
Bereiding: 15 min.

Gebakken champignons

Stap 1.

Borstel de champignons schoon.

Stap 2.

Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de champignons 5 minuten op hoog vuur tot ze iets zijn geslonken en beginnen te kleuren.

Stap 3.

Voeg de Lee Kum Kee Premium Oestersaus en knoflook toe en warm nog 1 à 2 minuten door. Schep op een mooie serveerschaal.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lee Kum Kee.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com