Aspergegratin met beenham

Gesponsord — Het is je vast niet ontgaan dat ik liefhebber ben van witte asperges. Elk jaar kijk ik weer halsreikend uit naar het moment dat de eerste witte asperges uit de grond worden gestoken en ik ervan kan smullen. De witte asperge is zonder enige twijfel mijn favoriete voorjaarsgroente!

Ik ben dol op de klassieke bereiding met beenham, ei en botersaus, maar ik vind het ook leuk om te experimenteren. Deze aspergegratin met beenham en romige bechamelsaus is zo’n experiment dat bijzonder goed geslaagd is! De bechamelsaus die over de asperges gaat maak ik met romige, volle geitenmelk van Betsie’s. Sinds onze eerste kennismaking met de producten van Betsie’s Geitenzuivel zijn Johan en ik fan. De smaak van hun geitenzuivel in zacht, romig en vol en heeft een heel klein zoetje. Die smaak past perfect bij dit gerecht! Proef zelf maar en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd!

Deze aspergegratin smaakt heerlijk met gebakken of gekookte krieltjes en een frisse groene salade.

Seizoen, Wereldgerecht, Groenten, Hollandse recepten, Lenterecepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(0 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. E Kremer

    Lekker met een beetje monchou door de saus

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin