Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Bami met schnitzelreepjes, paksoi en shiitake
Je hoeft echt niet speciaal naar de Chinees om lekker Oosters te kunnen eten. Dit bami gerecht met gemarineerde schnitzelreepjes, paksoi en shiitake smaakt waanzinnig en je maakt het bovendien helemaal zelf! Na het proeven van dit gerecht zul je versteld staan van je eigen kookkunsten!
Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst van dit gerecht, want eenmaal aangeschaft heb je hier vele gerechten plezier van.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de vleesmarinade
- 300 gram ongepaneerde schnitzel, drooggedept en in reepjes gesneden
- Stukje verse gember, geschild en fijngeraspt
- 3 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
- Sojasaus
- Sesamolie
Voor de bami
- 400 gram mie, eier- of rijstnoedels
- 1 paksoi, in stukken gesneden
- 200 gram shiitake, in stukken gescheurd of gesneden
- 1 rode ui, gepeld en in halve ringen gesneden
- 1 klein rood pepertje, ontzaad en fijngehakt
- Bakje tauge
- Klein bosje verse koriander, alleen de blaadjes fijngehakt
- Rijstazijn
- Oestersaus
- Sesamzaadjes, licht geroosterd
- Arachideolie of zonnebloemolie
- Zout en peper uit de molen
Verder nodig
Grote wok, kookpan, vergiet, keukenpapier
Bereiding
Marineer de schnitzelreepjes in een kom met de knoflook, gember, 4 el sojasaus en een scheutje sesamolie.
Dek af en zet zolang opzij. Kook de mie of eiernoedels volgens de bereiding op het pak en spoel ze goed af met koud water.
Roer de noedels los met wat sesamolie. Verhit de wok met een scheutje sesamolie en arachideolie en roerbak de schnitzelreepjes kort, totdat ze net dichtgeschroeid zijn. Het vlees hoeft niet door en door gaar te zijn omdat het straks in het gerecht verder gaart.
Breng ze op smaak met zout en peper en doe ze in het vergiet. Zet een bord onder het vergiet om het vocht op te vangen.
Veeg de wok schoon met keukenpapier en verhit weer een scheutje sesamolie met arachideolie.
Wok de ui, rode peper, paksoi en shiitake op hoog vuur totdat ze net geslonken zijn en voeg de taugé en de helft van de koriander toe.
Bak nog 1 minuut verder (de groenten moeten nog een ‘bite’ hebben), breng weer op smaak met zout en peper en doe ze in het vergiet bij het vlees.
Veeg de wok weer schoon en verhit 4 el oestersaus, 2 el sojasaus, 1 el rijstazijn en een scheutje sesamolie in de wok. Breng dit aan de kook en laat kort iets inkoken. Voeg dan het vlees en de groenten weer toe en het opgevangen vlees- en groentevocht.
Roer goed door en doe dan de noedels erbij. Meng alles door elkaar en warm de noedels weer op.
Zet het vuur uit en bestrooi tot slot met de andere helft koriander en geroosterde sesamzaadjes. Serveer direct.
Eet smakelijk!
Variatietip!
In plaats van schnitzel kun je ook anders vlees toevoegen zoals biefstuk, kipfilet of varkenshaas. De paksoi en shiitake kun je bijvoorbeeld vervangen door paprika en lente-ui. Zie hiervoor ook dit heerlijke gerecht van Gordon Ramsay, roerbakossenhaas met paprika.
Herfstrecepten, Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten
om 18:13
Heerlijk,
Als je echt geen tijd hebt naar de chinees gaan
Maar verder zelf maken. Mooi recept
om 10:01
Bedankt Lya 🙂