Carrotcake-bananenbrood

Dol op carrot cake en bananenbrood? Ik stel je voor aan mijn carrotcake-bananenbrood: best of both worlds! Het resultaat is een smeuïg bananenbrood met geraspte wortel, tropische kokos en knapperige stukjes walnoot.

Zie ook onderstaande tip voor een zondige 2.0 versie! 😉

Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • Snuf zout
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 3 eieren (m)
  • 3 overrijpe bananen, fijngeprakt
  • 75 g wortel, geraspt
  • 40 g walnoten, grof gehakt
  • 40 g kokos, geraspt
  • 125 g ongezouten roomboter, gesmolten

Tip! Dit bananenbrood wordt nóg lekkerder met een scheutje (Stroh)rum! 😁 Spatel dit tegelijk met de wortel en walnoot door het beslag.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier, of bestuif het bakblik met bloem en klop het overtollige bloem eruit.
  2. Roer het zelfrijzend bakmeel, het zout, de suiker en koekkruiden in een kom door elkaar.
  3. Roer in een andere kom de bananen (ik hield 2 plakken banaan achter om als garnering op de cake te leggen) en eieren door elkaar. Roer het banaan-eimengsel met een spatel door het bloemmengsel. Spatel tot slot de wortel, walnoten, kokos en gesmolten boter door het beslag.
  4. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Leg de plakken bananen — als je die hebt achtergehouden — bovenop de cake.
  5. Schuif het cakeblik in het midden van de oven en bak 65 minuten. Haal het bananenbrood uit de oven en laat 10 minuten afkoelen op een rooster.
  6. Stort de cake uit de vorm, verwijder het bakpapier en laat verder afkoelen op het rooster.

Carrotcake-bananenbrood

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Mirjam

    Deze cake is erg lekker en ook makkelijk en snel te maken…

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin