Ingrediënten
- 1 klein afbakstokbrood
- 2 tomaten, in plakjes gesneden
- 1 bol mozzarella, in plakjes gesneden
- Paar eetlepels verse pesto
- Optioneel, gedroogde chilivlokken
Optioneel voor garnering
- Geroosterde pijnboompitten
- Balsamico crème
Stokbrood caprese. Een heerlijk stokbrood caprese belegd met verse pesto, sappige tomaat en gesmolten mozzarella, knapperig afgebakken in de oven. Lekker om te serveren als lunch of als hoofdgerecht met een kommetje verse (tomaten)soep en eventueel een glas frisse Pinot Grigio. La dolce vita!
Met verse pesto, gemaakt van zoete basilicum, pijnboompitten en parmezaan, maak je van dit eenvoudige stokbrood caprese een ware traktatie. Je kunt de verse pesto zelf maken of kant-en-klaar kopen.
Makkelijke recepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Italiaanse recepten, Lunchrecepten
Optioneel voor garnering
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
In plaats van stokbrood kun je ook ciabatta gebruiken.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie