Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Garnalencocktail met appel
Een feestelijk glas garnalencocktail mag met kerst niet ontbreken. Ik kies altijd voor de kleine, delicate Hollandse garnalen. Ze zijn behoorlijk aan de prijs maar hun zoete, verfijnde smaak is nergens mee te vergelijken.
In deze variant combineer ik de klassieke garnalencocktail met cocktailsaus met de frisse smaak van appel, bleekselderij en walnoot. Een verukkelijke combi die je moet proberen!
Voorgerecht voor 3 personen (of als amuse voor 6 personen)
Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 1/2 Granny Smith appel, geschild en in piepkleine blokjes gesneden
- 1/2 stengel bleekselderij, geschild en in dunne plakjes gesneden
- Handje walnoten, fijngehakt
- Paar sprietjes bieslook, in smalle ringen gesneden
- 1 citroen
- 1 el walnotenolie
- 1/2 recept cocktailsaus
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Meng de garnalen in een kom met de appel, bleekselderij, walnoten, bieslook en breng op smaak met het sap van een halve citroen, de walnotenolie en zout en peper.
Verdeel het garnalenmengsel in drie kleine glaasjes en schep bovenop elk glaasje een lepel cocktailsaus. Garneer met de achtergehouden walnoot, bieslook en eventueel een snuf cayennepeper.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Voorgerechten
Deel je liefde