Geitenkaashapje met serranoham (met filmpje!)

Geitenkaashapje met serranoham (met filmpje!)

Deze geitenkaashapjes met pistache, cranberry en serranoham zijn echt super easy om te maken en smaken werkelijk verrukkelijk! Leuk en lekker om te serveren als feestelijk borrelhapje tijdens de kerst, op oudjaarsavond of gewoon zomaar wanneer je daar zin in hebt. 

Hapje voor 4 personen

Ingrediënten

  • 100 zachte naturel geitenkaas (ik gebruikte de Petits Chèvres doux van President)
  • Klein handje ongezouten pistachenoten
  • Klein handje gedroogde cranberry’s
  • 6 plakken parmaham

20141213-DSC_7374

Verder nodig
12 cocktailprikkers

Bereiding
Hak de pistache en cranberry’s heel fijn en meng ze door elkaar. Verdeel de geitenkaas in 12 gelijke stukken en draai er met je handen ronde balletjes van.

20141213-DSC_7375

Rol de geitenkaasballetjes door de gehakte pistache en cranberry’s.

Snijd de plakjes Parmaham doormidden en steek op elk geitenkaasballetje een half plakje Parmaham met een prikker vast. Leg ze op een mooie serveerschaal. Laat de geitenkaashapjes bij voorkeur eerst op kamertemperatuur komen, voordat je ze serveert. Ze smaken dan het lekkerst!

Geitenkaashapje met serranoham (met filmpje!)

Enjoy!

Volg jij ons al?

Abonneer je op ons Youtube kanaal en blijf op de hoogte van onze allernieuwste kookfilmpjes!

Volg ons op instagram en twitter voor sneak-previews en een kijkje achter de schermen!

Op Pinterest en Welke volg je onze borden voor de lekkerste inspiratie!

Like je ons? Klik dan hier! Love our blog? Volg ons op bloglovin!

Kerstrecepten, Kookvideo's, Oud-en-nieuwrecepten, Thema recepten, Voor bij de borrel

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hoi Marleen, dat kan zeker als je ze goed afdekt zodat ze vers blijven.

  2. marleentjeveldhuizen@hotmail.com

    Hoi,

    Het idee van deze balletjes vind ik geweldig, nu gruwel ik alleen van geitenkaas. Heb je misschien een idee welk ander soort kaas ik kan gebruiken die ongeveer dezelfde stevigheid heeft

    Groetjes Marleen

    1. Hoi Marleen, je zou ook MonChou kunnen gebruiken. Uit de wikkel.

      1. marleentjeveldhuizen@hotmail.com

        Wat een goed idee,bedankt!

        Groetjes Marleen

      2. Esther

        Hoi annemiek,

        Kan ik de hapjes een dag van te voren klaarmaken? Of is dat niet lekker?
        Ik hoop van je te morgen horen

        Groetjes Esther

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com