Bereiding
Bereid de banketbakkersroom volgens dit recept. Dek de banketbakkersroom af met vershoudfolie en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Tip: maak de banketbakkersroom de avond van tevoren, of ’s ochtends vroeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit en snijd met een pizzasnijder in 14 gelijke rechthoeken — ik had uiteindelijk genoeg banketbakkersroom om 5 tompoucen te maken en hield dus wat bladerdeeg over. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier bekleed bakblik en prik met een vork gaatjes in de rechthoeken. Leg een vel bakpapier bovenop het bladerdeeg en dek af met een bakblik, ovenschaal of een ander zwaar voorwerp, zodat het bladerdeeg niet kan rijzen tijdens het bakken. Schuif in het midden van de oven en bak circa 10 minuten. Haal uit de oven en laat het bladerdeeg volledig afkoelen.
Maak het oranjeglazuur door de poedersuiker te mengen met een paar druppels kleurstof en een scheutje water, of gebruik wat vruchtensap. Het glazuur moet dik vloeibaar zijn. Bestrijk 5 plakjes bladerdeeg met het oranjeglazuur.
Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit de banketbakkersroom bovenop 5 plakjes bladerdeeg. Dek af met het bladerdeeg met glazuur.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en doe in een spuitzak. Spuit de slagroom in een baan over het oranjeglazuur en garneer indien gewenst met een partje mandarijn.
om 11:32
Hoi, hoef je gen gelatine toe tevoegen aan de banketbakkersroom? Zien er uit om in te bijten 😉
om 11:24
Oh ze zijn echt super goed gelukt! Lijkt me een stuk lekkerder dan degene die je in de winkel koopt 🙂