Oranje tompouce

Een heerlijke versnapering die niet mag ontbreken op Koningsdag? Dat is natuurlijk de oranje tompouce! Dit was trouwens de allereerste keer dat ik zelf tompoucen maakte en zeker niet de laatste keer. Hij is echt niet zo moeilijk om te maken als je misschien denkt en als je het recept in stappen maakt — de banketbakkersroom kun je al een dag van tevoren maken — dan is ook niet zoveel werk. 

En hoe zit het met de smaak? Die is geweldig! De banketbakkersroom met verse vanille is hemels, maar wel iets minder stevig dan de vulling van een kant-en-klaar gekochte tompouce uit de winkel. Ook het bladerdeeg wordt snel zachter als de banketbakkersroom er eenmaal tussen zit. Deze zelfgemaakte oranje tompouce kun je dan ook het beste direct oppeuzelen als hij klaar is. En dat is helemaal geen straf. Enjoy!

Kookvideo's, Themarecepten, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Oranjerecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

2 reacties

Deel je liefde

  1. Lilian

    Hoi, hoef je gen gelatine toe tevoegen aan de banketbakkersroom? Zien er uit om in te bijten 😉

  2. Oh ze zijn echt super goed gelukt! Lijkt me een stuk lekkerder dan degene die je in de winkel koopt 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde