Oranje tompouce

Een heerlijke versnapering die niet mag ontbreken op Koningsdag? Dat is natuurlijk de oranje tompouce! Dit was trouwens de allereerste keer dat ik zelf tompoucen maakte en zeker niet de laatste keer. Hij is echt niet zo moeilijk om te maken als je misschien denkt en als je het recept in stappen maakt — de banketbakkersroom kun je al een dag van tevoren maken — dan is ook niet zoveel werk. 

En hoe zit het met de smaak? Die is geweldig! De banketbakkersroom met verse vanille is hemels, maar wel iets minder stevig dan de vulling van een kant-en-klaar gekochte tompouce uit de winkel. Ook het bladerdeeg wordt snel zachter als de banketbakkersroom er eenmaal tussen zit. Deze zelfgemaakte oranje tompouce kun je dan ook het beste direct oppeuzelen als hij klaar is. En dat is helemaal geen straf. Enjoy!

Wereldgerecht, Thema recepten, Kookvideo's, Hollandse recepten, Oranjerecepten, Gebak, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Lilian

    Hoi, hoef je gen gelatine toe tevoegen aan de banketbakkersroom? Zien er uit om in te bijten 😉

  2. Oh ze zijn echt super goed gelukt! Lijkt me een stuk lekkerder dan degene die je in de winkel koopt 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin