Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Ham-kaascroissants
Op zondagmorgen kun je me niet blijer maken dan met vers afgebakken ham-kaascroissants. Het liefst deze zelfgemaakte variant, gevuld met een romig ham-kaasmengsel gemaakt van Turkse yoghurt!
Oké, echt slank worden ze hier niet van, maar wel heel erg lekker. Ik neem er dus twee. Ha! Tijd om schaamteloos te genieten!
Ingrediënten
- 1 blikje kant-en-klaar croissantdeeg (voor 6 croissants)
- 2 flinke el Turkse yoghurt
- 1 tl mosterd
- 2 plakjes beenham, in smalle repen gesneden
- 30 g geraspte kaas + extra om te bestrooien
- Paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
Verder nodig
Bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak het blikje croissantdeeg open en rol het croissantdeeg uit. Meng de yoghurt, mosterd, beenham, kaas en bieslook (houd wat achter voor garnering) door elkaar en verdeel over het deeg. Rol de croissants op en bestrooi de bovenkant met de extra kaas.
Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Bestrooi met de achtergehouden bieslook en serveer.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Franse recepten, Ontbijtrecepten, Lunchrecepten
Deel je liefde