Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Een tulband mag tijdens de feestdagen niet ontbreken vind ik. Het leukste onderdeel van een kersttulband maken is dat je helemaal los kunt gaan met de vulling. Gedroogde cranberry’s en pistache gaan er bij mij zowieso in want dat is mijn favoriete kerstmix maar ook bigareaux (gekonfijte kersen) en sukade (gesuikerde schil van de sukadeboom) ontbreken niet in mijn variant. Het resultaat is een goedgevulde tulband die smaakt naar Kerst!
Thema recepten, Seizoen, Kerstrecepten, Gebak, Winterrecepten, Zoet
Voor garnering zie afwerking bij bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif licht met bloem.
Schep in een kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar.
Klop in andere kom de boter, olie en basterdsuiker met de mixer tot een romig geheel. Klop een voor een de eieren erdoor. Zeef het bloemmengsel boven het beslag en spatel luchtig door elkaar. Spatel tot slot de cranberry’s, pistachenoten, bigarreaux en sukade door het beslag.
Verdeel het beslag over de tulband en strijk glad.
Schuif de tulbandvorm op een rooster in het midden van de oven en bak circa 50 minuten, of tot hij goudbruin en gaar is. Neem de tulband uit de oven en laat 30 minuten in de vorm afkoelen.
Stort de tulband dan op een rooster en laat verder afkoelen.
Met de afwerking van de tulband kun je je heerlijk uitleven. Versier hem bijvoorbeeld met 100 gram gesmolten witte-, of melkchocolade (au bain-marie laten smelten) en suikerstrooisels of bestrooi met poedersuiker.
om 02:01
Hi! Wat heb jij als glazuur gebruikt op deze tulband?
om 22:30
Bij mij zakken de rozijnen en andere vulling altijd naar de onderkant ipv dat deze door gehele tulband zitten. Vooraf door het bloem halen helpt niet, heb jij nog een tip?
om 11:42
Hoi Caroline, de truc om ze door de bloem te halen werkt bij mij meestal wel. Spatel ze dan voorzichtig door het beslag en zeker niet te lang. Dan zou het toch moeten lukken. Andere tips heb ik helaas niet voor je.