Mini kerststol

De traditionele kerststol mag niet ontbreken bij het kerstontbijt. Een lekkere kerststol is helemaal niet zo moeilijk om te maken, je hebt alleen een beetje geduld nodig. In plaats van één grote kerststol maak ik graag twee mini kerststolletjes. Zo kun je er bijvoorbeeld eentje inpakken en weggeven. Ze zijn het lekkerst als ze net uit de oven komen en nog een beetje warm zijn. Gesneden in dikke plakken besmeerd met roomboter en bestrooid met kaneelsuiker, dat is puur genot!

Door de kerststol na het bakken te bestrijken met gesmolten boter ‘seal’ je hem als het ware in, waardoor hij met gemak 3 tot 4 dagen houdbaar blijft. Je kunt de stol ook invriezen, dan blijft hij zeker 3 tot 4 maanden goed. Zie ook onderstaande tip!

Seizoen, Thema recepten, Gebak, Kerstrecepten, Ontbijt, Winterrecepten, Zoet

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(1 stemmen)
10 reacties

Verdeel je liefde

  1. Danitsja

    Moet de melk er in een keer bij of in etappes? Ik kreeg het deeg niet plak vrij.
    Lang kneden, extra bloem maar toen wou hij natuurlijk niet meer rijzen. Eerste poging mislukt.

    1. Wat jammer om te horen dat het mislukt is. Helemaal plakvrij hoeft het deeg niet te zijn, als het maar wel werkbaar is. Als het nog een beetje plakkerig is kun je dat later nog redelijk corrigeren op het aanrecht die je lichtjes met bloem bestuift. Hopelijk durf je een tweede poging aan en lukt het dan wel!

      1. Danitsja

        Hey annemiek .
        Dank voor je reactie.
        Ben inmiddels bij poging 3.. maar geef niet op. Het rijzen was ook een uitdaging, maar ook dat onder de knie(denk ik)
        Fijne dagen

        Groetjes danitsja

        1. ?Complimenten voor de aanhouder! Hopelijk is de derde keer inderdaad scheepsrecht! 😉

  2. Andra

    Zou je ook volle melk kunnen gebruiken ipv halfvolle melk? Is namelijk handiger wanneer je op een boerderij woont en er nooit melk gekocht wordt 😉

    1. Oh wat een heerlijke luxe! Dat kan hoor! 🙂

  3. Sasja Straatman

    Gewone bloem is ook lekker?

    1. dat kan ook.

  4. Petra

    Moet er geen ei door de amandelspijs?? En hoeven de rozijnen niet geweld te worden??

    1. Hoi Petra, je kunt de amandelspijs even loskneden met een beetje losgeklopt ei, maar dit hoeft niet per se. Uiteraard kun je de rozijnen van te voren laten wellen in een beetje heet water of drank. Dan worden ze extra sappig en smakelijk. Ik zet het er nog even bij. 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin