Mini pizza – feestelijke hapjes

MINI PIZZA - FEESTELIJKE HAPJES

Deze kleine mini pizza’s zijn het perfecte hapje om te serveren op een feestje of verjaardag. Als wij hiermee rondgaan, komt de schaal altijd leeg terug. Ze zien er feestelijk uit en smaken fantastisch! Volgens mijn man – de pizzabakker des huizes – is het maken van deze mini pizza’s een fluitje van een cent. Hup dus, aan de slag ermee!

Het basisrecept pizzadeeg maken vind je hier. Voor het maken van deze mini pizza’s maak je eerst het basisrecept voor pizzadeeg en deze rol je uit tot een grote lap op het aanrecht.

mini pizza

Vervolgens steek je hier kleine rondjes uit met een metalen kookring, of eventueel een koffiekopje.

mini pizza

mini pizza

Het beleggen van de pizza’s beperken wij meestal tot tomatensaus, stukjes chorizo, mozzarella en wat parmezaanse kaas.

mini pizza

mini pizza

Mijn man maakt altijd pizzadeeg van 500 gram bloem omdat hij deze hoeveelheid het makkelijkste kneden vindt. Het deeg wat we niet gebruiken vriezen we in.

Om 20 kleine pizza’s te maken heb je ongeveer 125 gram bloem nodig. Van 500 gram bloem kun je dus wel 80 pizzaatjes maken! Je kunt de pizzaatjes ook maken en invriezen om later bevroren en al even af te bakken in de oven. Om een knapperige krokante bodem te krijgen is het belangrijk om de oven op de hoogste stand te zetten! Leg de pizza’s op een rooster op bakpapier of leg ze in een vierkant bakblik met antiaanbaklaag.

mini pizza

Ze zijn binnen 5 tot 10 minuten klaar.

MINI PIZZA - FEESTELIJKE HAPJES

It’s party time!!!

Themarecepten, Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Voor bij de borrel

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(1 stemmen)
6 reacties

Deel je liefde

  1. Astrid

    Als je de pizza’s tevoren maakt en vriest ze in, op hoeveel graden warm je ze op in de oven en hoelang?

    1. Hoi Astrid, op 220 graden schat ik een minuut of 10. Misschien iets langer of korter, even in de gaten houden.

  2. Hoi Annemieke,
    Wij hebben je pizza zelf maken geprobeerd.
    Wat een makkie.! En.wat lekker!!!!!!

    En toen dat gelukt was, je ketjabballetjes.
    Wat ongelooflijk lekker waren die.
    En mu gaan we je speciboontje proberen.
    En je mini pizza’s lekker voor op de camping.
    Dank je voor die lekkere recepten.

    1. Hoi Marga,

      Wat leuk om te horen dat alles smaakt. Ik ben het helemaal met je eens; zelf pizza maken is een makkie en veel lekkerder dan kant-en-klaar! Bedankt voor je enthousiaste reactie!

  3. Souad

    Hallo,

    Het ziet er echt super uit! Alleen zou ik wel graag een schatting willen hebben van hoeveel theelepels/eetlepels suiker en zout erin moet voor 20 pizza’s?

    Met vriendelijke groeten,

    Souad

    1. Hallo Souad,

      Op 500 gram bloem gebruik je een flinke tl suiker en ook een tl zout. Ik zou altijd deze hoeveelheid pizzadeeg maken omdat het het makkelijkste kneden is. Wat je overhoudt vries je gewoon in voor een volgende keer!

      Succes!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde