Pastasalade met sperziebonen en tonijn

Geen idee wat je nu weer moet koken vanavond? Een pastasalade is zo gemaakt! Deze pastasalade met sperziebonen en tonijn smaakt heerlijk als bijgerecht maar kun je ook prima als hoofdgerecht serveren. Geef er dan wat vers afgebakken, knapperig stokbrood met kruidenboter bij.

Thema recepten, Seizoen, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Pastarecepten, Picknick, Snel, Visrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerecht, Salades

Ingrediënten

  • 400 penne
  • 300 g sperziebonen, uiteinden eraf en schoongemaakt, gehalveerd
  • 3 eieren
  • 380 g tasty tom tomaten, sap en zaadlijst verwijderd, in blokjes gesneden
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 1 rode ui, gepeld en in halve ringen
  • Handje zwarte (kalamata) olijven
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1,5 el witte balsamico-azijn, *Zie onderstaande tip

Tip! Heb je geen azijn in huis? Ik vervang de azijn in dressings regelmatig door augurkennat (uit een pot zoetzure augurken). Die geeft de dressing een frisse, zachte en zoetzure smaak.

Bereiding

Kook de pasta in een ruime pan met kokend water beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Klop een dressing van de balsamicoazijn en olijfolie. Doe de pasta in een ruime kom en hussel om met de dressing.

Kook de sperziebonen circa 3 tot 4 minuten in een pan met kokend water, tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water en laat uitlekken in een vergiet.

Kook de eieren hard in 8 minuten. Spoel af met koud water en pel ze direct. Snijd in partjes.

Meng de pasta met de sperziebonen, tomaat, tonijn (je kunt ook wat van de olie uit het blikje tonijn toevoegen aan de pasta als je dat lekker vindt), ui en olijven en hussel om. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper uit de molen. Garneer de pastasalade met de eipartjes.

Pastasalade met sperziebonen en tonijn

Pastasalade met sperziebonen en tonijn

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin