Pizza chicken supreme

Als je regelmatig ons Kijkje in de keuken leest, dan weet je dat wij pizzalovers zijn. Vooral Johan en ik, want de pizzaliefde van dochterlief is sinds kort wat bekoeld. Op de voetbaldagen van dochterlief mag ze zelf kiezen wat ze wilt eten (zolang het maar niet begint met de ‘p’) en dan eten Johan en ik vaak later op de avond. Meestal pizza. Ik heb bijna altijd wel bolletjes zelfgemaakt pizzadeeg in de vriezer liggen. Deze chicken supreme is een van de favoriete pizzatoppings van manlief. Malse stukjes kipfilet, bacon, champignons, pittige peper en zoete barbequesaus: een match made in heaven! 

Wereldgerecht, Thema recepten, Italiaanse recepten, Kiprecepten, Mannenvoer, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 bol pizzadeeg à 195 gram, dit pizzadeegrecept is voldoende voor 4 pizzabodems à 195 gram
  • 3 el tomatenfrito
  • 3 plakken mozzarella, in stukken gescheurd
  • Jong belegen kaas, geraspt
  • Parmezaan, geraspt
  • 30 g gegaarde kip
  • 2 plakken bacon, in stukken gescheurd
  • 1/4 groene paprika, in repen gesneden
  • 1/2 ui, in ringen gesneden
  • 3 champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd en in plakjes gesneden
  • Barbecuesaus

Bereiding

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Ik gebruik altijd de pizzastand op onze oven (die genereert extra onderwarmte) en zet die op de maximale stand, 220 graden.

Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en rol het pizzadeeg uit tot een grote ronde lap. Leg op een met bakpapier bekleed bakblik.

Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus — houd circa 1,5 cm van de rand vrij. Beleg de pizza eerst met de kaas en dan de overige ingrediënten. Eindig met wat toefjes barbequesaus verdeeld over de pizza.

Bak de pizza circa 10 minuten in de oven, of totdat de randen goudbruin zijn.

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Roos

    Wederom een heerlijk recept! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

25 mei 2019

Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus....

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin