Pizza met chorizo en geitenkaas

Zelfgemaakte pizza, daar mag je me ‘s nachts voor wakker maken. Ik heb bijna altijd bolletjes zelfgemaakt pizzadeeg in de diepvries liggen. Wil ik ‘s avonds pizza eten, dan hoef ik ‘s ochtends alleen het deeg uit de vriezer te halen en te laten ontdooien. ‘s Avonds is het slechts een kwestie van uitrollen en beleggen.

De topping van mijn pizza is meestal afhankelijk van wat er op dat moment in de koelkast ligt. Dit keer werd het een pizza belegd met ondere andere chorizo en geitenkaas. De combinatie was zo lekker dat ik het recept graag met je deel.

Mieks Special, Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Ovenrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 bol pizzadeeg à 195 gram, dit recept is voldoende voor 4 pizzabodems à 195 gram
  • 3 à 4 el tomatenfrito
  • 3 plakken mozzarella, in stukken gescheurd
  • Jong belegen kaas, geraspt
  • Stukje parmezaan, geraspt
  • 3 (kleine) ronde plakken naturel geitenkaas
  • 2 plakken bacon, in stukken gescheurd
  • 5 plakken chorizo, gehalveerd
  • 1/4 groene paprika, in repen gesneden
  • 1/2 ui, in ringen gesneden
  • 3 champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd en in plakjes gesneden

Bereiding

Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Ik gebruik altijd de pizzastand op onze oven (die genereert extra onderwarmte) en zet die op de maximale stand, 220 graden.

Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en rol het pizzadeeg uit tot een grote ronde lap. Leg op een met bakpapier bekleed bakblik.

Bestrijk de pizzabodem met tomatensaus — houd circa 1,5 cm van de rand vrij. Beleg de pizza eerst met de kaas en dan de overige ingrediënten.

Bak de pizza circa 10 minuten in de oven, of totdat de randen goudbruin zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com