Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Shoarmataart van het bakblik
Een aantal jaar geleden bestelden mijn man en ik steevast een shoarmaschotel, wanneer onze dochter een nachtje uit logeren ging. Tegenwoordig vinden we het echter veel gezelliger en lekkerder om met een goed glas wijn in onze hand, samen de keuken in te duiken (ahum, om te koken natuurlijk!).
Vorige week zaterdag was het weer eens zover. We hadden dit keer geen zin om lang in de keuken te staan, want er stond een heerlijk filmavondje op de planning. Deze shoarmataart van het bakblik is in een handomdraai gemaakt en een perfect met-het-bord-op-schoot-voor-de-tv-gerecht. Het shoarmavlees maak ik overigens wel altijd zelf, gewoon omdat dat makkelijk én het allerlekkerst is.
Hoofdgerecht – 2 tot 3 personen – 15 minuten + 15 minuten in de oven
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg
- 350 g shoarmavlees, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 150 g gesneden witte kool
- Plantaardige olie
- 75 Geraspte kaas
Om erbij te serveren
- Knoflooksaus (liefst zelfgemaakt)
- Paar slablaadjes en eventueel in ringen gesneden rode ui
Verder nodig
Koekenpan, bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Laat de randen iets overlappen en druk ze aan. Snijd rondom, op circa 1 cm van de rand vandaan, met een mes in het bladerdeeg.
Bak de shoarma en witte kool in een koekenpan op hoog vuur met wat olie, totdat het vlees bruin maar nog net niet helemaal gaar is en de kool nog een lichte bite heeft (toen ik de shoarma gebakken had en over het bladerdeeg had verdeeld, kwam ik erachter dat ik de witte kool vergeten was. Gruwel! Vandaar dat ik die later apart heb gebakken).
Verdeel de shoarma over het bladerdeeg, binnen de ingekerfde rand (de buitenste rand gaat in de oven rijzen, waardoor je een mooi opstaand randje krijgt) en bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de shoarmataart circa 15 tot 20 minuten in de oven, of totdat het bladerdeeg goudbruin is. Snijd de taart in stukken en beleg met de sla, ui en knoflooksaus.
Eet smakelijk!
Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Snelle recepten, Vleesrecepten
om 20:47
Hoi, ik ga deze taart vrijdag maken. Heb ik hartig bladerdeeg nodig hiervoor?
om 08:33
Hoi Corina, ik heb gewoon bladerdeeg gebruikt maar hartig quiche- of taartdeeg kan ook.
om 17:48
Zal dit met kip ook lekker zijn, wij maken altijd zelf kip shoarma. Vandaar..
om 10:15
Jazeker Jolanda, zelfgemaakt is altijd een goed idee! 🙂
om 14:13
En deze komt van de week op het menu, precies waar wij van houden.
om 14:44
Ja, deze blijft lekker Arja! 🙂
om 17:48
excuus mijn vraag staat er nu 2x…was niet de bedoeling. 1e keer leek het alsof mail niet verzonden was
om 17:46
Hoi Annemiek,
Kun je mij zeggen wat de waarden zijn zoals caloriën, vetten, eiwitten, koolhydraten enz.?
om 09:19
Hoi Jolanda, helaas, daar kan ik je niet mee helpen.
om 21:29
Dat was kei lekker,vandaag gemaakt,ga ik zeker nog een keer maken!!
om 08:58
Leuk om te horen Karin! 🙂
om 17:59
Heerlijk recept, zelf een paprika en champions toegevoegd, voor herhaling vatbaar!
om 17:54
Wat een geweldig recept!
Vooral de kinderen zijn er dol op!
om 20:55
Super lekker en zo makkelijk morgen staat ie weer op het menu
om 13:17
Leuk!!! 🙂
om 21:28
Hi Annemiek!
Wat een leuk en heerlijk recept! Ik heb hem gemaakt met kipfilet volgens je shoarma-recept.
De dag ervoor werd jouw kerrie-zuurkool met opgetrokken neus door vriendlief aan de kant geschoven, maar met deze shoarmataart heb ik het weer helemaal goed weten te maken. 😉
Ik kwam het recept nog ergens anders tegen waar ze hem 30 minuten op 180° bakken. (Halverwege afdekken met aluminiumfolie)
Wat is het verschil/voordeel met jouw advies (15-20 min. op 220°)?
Groetjes Mariël.
om 09:52
Jammer van de zuurkool, maar leuk om te horen dit recept wel in goede aarde is gevallen! 🙂 In mijn recept is de shoarma al voorgebakken en bijna gaar. Het gerecht gaat alleen even in de oven om het bladerdeeg krokant en goudbruin te bakken en de kaas te laten smelten. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller dit gaat.