Tomatenrisotto met mozzarella en parmezaan

Tomatenrisotto met mozzarella en parmezaan

Een enkele keer als ik alleen moet eten, schotel ik mezelf dit gerecht voor. Ik nestel mezelf op de bank met een zoetsappige, tranentrekkende vrouwenfilm, schenk een goed glas rode wijn in, en eet een bord van deze dampende tomatenrisotto. Hemels!

Ingrediënten

  • 2 bouillonblokjes, groenten of kip
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • Snufje chilivlokken
  • 250 g risottorijst
  • Flinke scheut tomaten passata (tomaten frito kan ook)
  • Paar blaadjes verse basilicum, opgerold en in reepjes gesneden
  • Flinke handvol Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 bol verse buffelmozzarella, in stukken gescheurd
  • Eventeel glas rode wijn
  • Zout en peper uit de molen

Bereiding
Breng in een klein pannetje een liter water tegen de kook aan en los hier de twee bouillontabletten in op. Verhit een grote pan met wat olijfolie en fruit het sjalotje op laag vuur zacht.

DSC_5313_800x536

Voeg de laatste minuut de knoflook toe. Voeg dan de rijst en de chilivlokken toe en bak kort mee.

DSC_5318_800x536

Vervolgens afblussen met de wijn, een flinke scheut tomaten passata en de basilicum toevoegen. Even roeren en kort laten inkoken.

DSC_5321_800x536

Voeg nu beetje bij beetje steeds wat bouillon toe aan de risotto, voeg pas weer meer bouillon toe als het vorige bijna is opgenomen.

DSC_5323_800x536

DSC_5328_800x536

Laat het vuur laag staan en blijft zeer regelmatig roeren, zo kan de rijst niet aan de bodem blijven plakken. Als de risotto bijna gaar is roer je de Parmezaanse kaas en mozzarella erdoor.

DSC_5332_800x536

DSC_5348_800x536

Zet het vuur uit en schep de risotto in diepe pasta borden. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas, een druppeltje olijfolie en serveer direct.

Eet smakelijk!

Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Vegetarische recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(2 stemmen)
19 reacties

Deel je reactie

  1. Nicole

    Net gemaakt! Zo ontzettend lekker! !

    1. Leuk om te horen Nicole!

  2. Roos

    Hoi hoi,
    Ik wil deze risotto graag maken met de aubergine en paprika die je erbij hebt gevoegd, volgens je kijkje in de keuken. Op welk moment doen je deze groente erbij? Of bak je die apart en op het laatst samenvoegen?
    Groetjes!

    1. Hoi Roos, ik bak eerst de ui glazig en voeg dan de groenten toe. Meebakken op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Dan de risotto erbij, etc.

      1. Nicole

        Net gemaakt! Zo ontzettend lekker! !

  3. Annette

    Oef, wat lekker. Mijn dochter werd hier ook erg blij van 🙂

    1. Leuk om te horen Annette! 🙂

  4. Chris

    Hoi Annemiek,

    Heb het recept gemaakt…hemels? Vanaaf weer met een ?en een goeie ?

    1. Haha, my kind of night! 🙂

  5. Chris

    Lijkt me heerlijk??? Ik heb alleen een vraag, gaat dat hele pakje gezeefde tomaten erdoor?

    1. Goede vraag Chris! Het antwoord is nee. 🙂 Gewoon een flinke scheut toevoegen. Ik heb het aangepast in mijn recept. Bedankt.

      1. Chris

        Bedankt voor je reactie! Ik ga hem vanaaf maken, lijkt me heerlijk!

  6. Miranda Hermsen

    Dit recept is zoooo lekker, dat ik hem vanavond maar weer eens ga maken. Maar wat ik me nu elke keer afvraag, op de foto zie ik twee uien en een sjalotje. In het recept wordt alleen het sjalotje genoemd om aan te fruiten. Ik zie best veel uien in de pan, dat kan toch niet van een sjalotje zijn?

    1. Hoi Miranda, ik heb de foto verwijderd, dat was inderdaad verwarrend. Voor dit recept is een grote sjalot voldoende.

  7. Debbie Dijkdrent

    Vanmiddag gemaakt als troosteten met dit troosteloze weer. Heerlijk makkelijk en het roeren door de risotto is mindfulness ten top 🙂

    1. Ja, pure ontspanning en genot uit een pan!

  8. Elisa

    Hmmm echt heerlijk! Alweer zo’n lekker gerecht 🙂

  9. Kijk dat vind ik nou een lekker maaltje voor in je eentje. Ik eet ook weleens alleen maar ik kom alleen maar recepten tegen voor 4 personen en ik heb dus nog nooit risotto gemaakt!

    Eet jij dit in je eentje op?? Of is het de volgende dag ook nog lekker??

    1. Hoi Tessa,

      Dit recept is voor 2 à 3 personen maar je kunt de hoeveelheden natuurlijk makkelijk halveren. Als je dit gerecht voor jezelf ga maken, zoals ik af en toe doe, is dit ook zeker aan te raden! Deze risotto is zoooooo verschrikkelijk lekker dat ik pas rust heb als alles op is… 😉

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde