Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

8 reacties

Deel je liefde

 1. Anja

  Ik wil graag deze chocolade mousse voor kerst maken. Kan dat ook een dag van tevoren? Of is het beter om het op de dag zelf te maken?

  1. Hoi Anja, dat kan al een dag van tevoren hoor.

 2. Daphne

  Ik heb bovenstaand recept voor de 2e keer gemaakt. Helaas gaat het “mis” bij het chocolade toevoegen aan het eierdooiermengel. Het lijkt allemaal enorm dik te worden/ te stollen. Hierdoor krijg ik uiteindelijk geen gladde mousse, maar een mousse met choco-stukjes. Wat doe ik fout??

  Groetjes, Daphne

  1. Hoi Daphne, het kan zijn dat de chocolade teveel is afgekoeld waardoor hij direct stolt als hij in aanraking komt met het dooiermengsel. Probeer de volgende keer de chocolade en het dooiermengsel wat sneller te mengen als de chocolade nog warm en goed vloeibaar is. Dat zou het verschil moeten maken.

 3. Diane

  Net op zoek naar een lekker recept voor chocolademousse. Wilde alleen witte chocolade gebruiken. Kan ik dan ook de andere ingrediënten aanhouden?
  Zal ongetwijfeld weer heerlijk zijn!

  1. Sorry voor de late reactie Diane, je wilde de mousse waarschijnlijk voor de kerst maken? Ik durf niet met zekerheid te zeggen of je in dit recept de melkchocolade kunt vervangen door witte chocolade. Het is toch een ander product. Je zou het dus moeten uitproberen. Ik ben heel benieuwd! 🙂

   1. Diane

    Geeft niet, was inderdaad voor de kerst. Heb het gewoon geprobeerd en hij viel enorm in de smaak.
    Veel lekkerder zelfs dan het oude recept dat ik had.
    ?

    1. Leuk om te horen Diane! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde