Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 2-2023
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar levert vooral voordeel op. Zo is het is vaak voordeliger om één keer per week boodschappen te doen, dan meerdere keren. Bovendien is het stressvol om elke dag te moeten bedenken wat je ’s avonds wilt eten. Maar hoe vul je nou zo’n weekmenu? Pak je pen en boodschappenbriefje erbij en laat je inspireren door ons nieuwe (en eerste van het jaar!) weekmenu 2-2023. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze handige maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 2-2023
Ma: Tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn
Di: Spinaziequiche met gorgonzola
Wo: Rodekoolschotel met gehakt en puree
Vr: Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen
Za: Vegetarische erwtensoep
Maandag
Tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn
Een fantastisch lekker recept van Rudolph’s Kitchen, de receptenwebsite van tv-kok Rudolph van Veen. Ik ben fan van zijn recepten omdat ze altijd kloppen, leuk en origineel zijn. Dit recept voor tagliatelle met kruidenroomkaas en tonijn sprak me meteen aan en was wederom een hit bij ons op tafel. Het recept is supersimpel en bomvol smaak. Probeer het zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben benieuwd!
Dinsdag
Spinaziequiche met gorgonzola
Een heerlijke spinaziequiche met romige gorgonzola. De bodem van de quiche wordt blind voorgebakken. Zo neemt hij minder vocht op als de vulling erop komt en krijg je een knapperige bladerdeegkorst en -bodem. Serveer als licht hoofdgerecht voor 4 personen met een salade erbij.
Woensdag
Rodekoolschotel met gehakt en puree
Een hartverwarmende rodekoolschotel met gehakt, aardappelpuree en krokant kruidenpaneerlaagje uit de oven. De rodekool maakte ik zelf volgens dit recept met appel en kruidkoek, maar voor een snelle variant kun je ook een potje rodekool uit de winkel gebruiken. Lekker om te serveren met appelmoes.
Donderdag
Mihoen met kip en groenten
Deze mihoen met kip en groenten is ideaal om te maken als je weinig tijd hebt. Voor een lekkere smaak hoef je de kip maar tien minuten te marineren, maar het mag natuurlijk langer. Zo krijgt de kip nog meer smaak als je hem ’s ochtends, of al een dag van tevoren marineert. Je kunt deze mihoen met kip en verse groenten zo serveren, of — zoals wij graag doen — uitbreiden met een gebakken eitje, kroepoek en mini loempia’s.
Vrijdag
Viscurry met zoete aardappel en sperziebonen
Curry is een ideaal gerecht om te maken als je weinig tijd hebt om te koken en toch lekker en gezond wil eten. Deze viscurry met zoete aardappel en sperziebonen staat in 20 minuten op tafel en is gezond en voedzaam. Lekker om te serveren met rijst of noedels. Liever geen vis? Zie onderstaande variatietips.
Zaterdag
Vegetarische erwtensoep
Deze hartverwarmende erwtensoep met vegetarische rookworst is super smakelijk. Lekker om te serveren met donker, robuust stokbrood en kruidenboter.
Zondag
Marmercake met chocoladeglazuur
Wees gewaarschuwd, deze marmercake met chocoladeglazuur is verslavend lekker! Het beslag voor deze cake moet een nacht rusten in de koelkast dus je moet al een dag van tevoren beginnen. Op de dag zelf hoef je maar een paar handelingen te doen en het chocoladeglazuur te maken.
Deel je reactie