Ingrediënten

  • 1,2 kg kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • Roomboter
  • Halfvolle melk
  • Nootmuskaat
  • 15 g peterselie, fijngehakt
  • 1 kg rodekool met appel (pot of zelfgemaakt)
  • 1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 knoflooktenen, gepeld en uitgeperst
  • 500 g mager rundergehakt

Krokant paneerlaagje

  • 50 g paneermeel
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • Scheutje extra vierge olijfolie

Nodig

  • Grote ovenschaal voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) op 200 graden. Vet de ovenschaal in met boter of olie.
  2. Kook de aardappels gaar in een pan met licht gezouten water.
  3. Verhit een koekenpan met een klontje boter of scheutje olie en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot ze glazig en zacht zijn. Voeg het gehakt toe en bak rul op middelhoog vuur. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  4. Giet de aardappels af en zet de pan terug op laag vuur. Stamp de aardappels fijn en maak er een smeuïge puree van met een klont roomboter en een scheut melk. Roer de peterselie (houd 2 el achter voor het krokante paneerlaagje) door de puree en breng op smaak met zout en peper.
  5. Roer in een kom de ingrediënten voor het paneerlaagje door elkaar. Voeg zoveel olijfolie toe tot het paneermengsel wat grover wordt en hier en daar wat kruimels ontstaan.
  6. Verdeel het gehakt over de ovenschaal, gevolgd door de rodekool en de aardappelpuree. Strooi het paneerlaagje erover.
  7. Gratineer de schotel in het midden van de oven circa 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

Rodekoolschotel met gehakt en puree

Rodekoolschotel met gehakt en puree

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Kan ik deze schotel ook een avond van te voren maken gr Helene

    1. Ja hoor, dat kan!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin