Ingrediënten

  • 250 g groene spliterwten
  • 2 groentebouillontabletten, verkruimeld
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 prei, schoongemaakt en in halve ringen
  • 150 g knolselderij, geschild en in kleine blokjes
  • 150 wortel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 vastkokende aardappel, geschild en in blokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • Paar takjes bladselderij, fijngehakt
  • 1 vegetarische rookworst

Vegetarische erwtensoep

Bereiding

Spoel de spliterwten goed af tot het water helder is. Doe de spliterwten samen met de verkruimelde bouillontabletten en 1,5 liter water in een pan. Breng aan de kook en laat in een afgesloten pan zachtjes koken tot de spliterwten zacht zijn en uit elkaar vallen. Dit duurt circa 45 tot 90 minuten. Schep het bovendrijvende schuim af.

Voeg de groenten en laurierblaadjes toe aan de erwten en kook nog 30 minuten zachtjes verder, of tot de groenten zacht zijn. Verwijder de laurierblaadjes. Ik vind het lekker om een deel van de de erwtensoep te pureren, zo wordt hij iets fijner van structuur maar blijven er toch nog stukjes groenten zichtbaar.

Verwarm de vegetarische rookworst volgens de omschrijving op het pak. Snijd in plakjes en voeg samen met de bladselderij toe aan de soep. Breng de erwtensoep op smaak met witte peper en indien nodig met zout.

Vegetarische erwtensoep

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin