Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Deze hartverwarmende erwtensoep met vegetarische rookworst is super smakelijk. Lekker om te serveren met donker, robuust stokbrood en kruidenboter.
Wereldgerecht, Thema recepten, Menu, Seizoen, Slank, Vegetarisch, Sinterklaasrecepten, Hollandse recepten, Winterrecepten, Eenpansgerechten, Budget, Hoofdgerecht, Soep
Spoel de spliterwten goed af tot het water helder is. Doe de spliterwten samen met de verkruimelde bouillontabletten en 1,5 liter water in een pan. Breng aan de kook en laat in een afgesloten pan zachtjes koken tot de spliterwten zacht zijn en uit elkaar vallen. Dit duurt circa 45 tot 90 minuten. Schep het bovendrijvende schuim af.
Voeg de groenten en laurierblaadjes toe aan de erwten en kook nog 30 minuten zachtjes verder, of tot de groenten zacht zijn. Verwijder de laurierblaadjes. Ik vind het lekker om een deel van de de erwtensoep te pureren, zo wordt hij iets fijner van structuur maar blijven er toch nog stukjes groenten zichtbaar.
Verwarm de vegetarische rookworst volgens de omschrijving op het pak. Snijd in plakjes en voeg samen met de bladselderij toe aan de soep. Breng de erwtensoep op smaak met witte peper en indien nodig met zout.
Verdeel je liefde