Rodekool met appel en kruidkoek

Zelf rodekool maken is veel makkelijker en lekkerder dan veel mensen denken. Natuurlijk is rodekool uit een potje makkelijk, maar geloof me, qua smaak komt hij niet in de buurt van de zelfgemaakte variant. Bovendien snijd je van één rodekool heel veel af en kun je er makkelijk meerdere keren van eten, of in porties invriezen (zie onderstaande tip).

Het fijnsnijden van de rodekool is eigenlijk het meeste werk en doe ik daarom met behulp van de keukenmachine. Dan is het een klusje van niks! Deze rodekool met appel (Goudreinet) en kruidkoek is denk ik de lekkerste variant die ik tot nu toe maakte. Nieuwsgierig? Maak hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt, ik ben heel benieuwd!

Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Bijgerechten, Groente recepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
7 reacties

Deel je liefde

 1. Marleen

  Deze lijkt me echt heerlijk. Binnenkort maar eens maken. Heb wel vaker verse gemaakt, maar heb er altijd problemen mee dat de kool niet meer zo mooi rood blijft. Snap niet wat ik dan verkeerd doe. Ik for er ook een scheutje azijn in. Heb jij een idee??

  1. Hoi Marleen, naarmate je rodekool langer stooft zal hij steeds meer kleur verliezen, daar kun je weinig aan doen en ook citroensap of azijn kunnen dat niet tegengaan. Je doet dus niks verkeerd! 🙂

 2. Bea

  Zo doe ik het al jaren. Wel in de slowcooker. Gebruik dan wel minder suiker en maar 1 kopje water.?

  1. Ga ik ook eens proberen Bea. 🙂

   1. Hoi ik heb het net gemaakt maar je ziet bij mijn nog de appeltjes

    1. Wat voor appels heb je gebruikt en hoelang heb je het gestoofd? Het is natuurlijk niet erg als je de appel nog ziet.

  2. Gertrude

   Hoe lang doe je het in de slowcooker? Neem aan op low?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde