Rodekool met appel en kruidkoek

Zelf rodekool maken is veel makkelijker en lekkerder dan veel mensen denken. Natuurlijk is rodekool uit een potje makkelijk, maar geloof me, qua smaak komt hij niet in de buurt van de zelfgemaakte variant. Bovendien snijd je van één rodekool heel veel af en kun je er makkelijk meerdere keren van eten, of in porties invriezen (zie onderstaande tip).

Het fijnsnijden van de rodekool is eigenlijk het meeste werk en doe ik daarom met behulp van de keukenmachine. Dan is het een klusje van niks! Deze rodekool met appel (Goudreinet) en kruidkoek is denk ik de lekkerste variant die ik tot nu toe maakte. Nieuwsgierig? Maak hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt, ik ben heel benieuwd!

Menu, Seizoen, Groenten, Herfstrecepten, Winterrecepten, Bijgerecht

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Marleen

    Deze lijkt me echt heerlijk. Binnenkort maar eens maken. Heb wel vaker verse gemaakt, maar heb er altijd problemen mee dat de kool niet meer zo mooi rood blijft. Snap niet wat ik dan verkeerd doe. Ik for er ook een scheutje azijn in. Heb jij een idee??

    1. Hoi Marleen, naarmate je rodekool langer stooft zal hij steeds meer kleur verliezen, daar kun je weinig aan doen en ook citroensap of azijn kunnen dat niet tegengaan. Je doet dus niks verkeerd! 🙂

  2. Bea

    Zo doe ik het al jaren. Wel in de slowcooker. Gebruik dan wel minder suiker en maar 1 kopje water.?

    1. Ga ik ook eens proberen Bea. 🙂

      1. Hoi ik heb het net gemaakt maar je ziet bij mijn nog de appeltjes

        1. Wat voor appels heb je gebruikt en hoelang heb je het gestoofd? Het is natuurlijk niet erg als je de appel nog ziet.

    2. Gertrude

      Hoe lang doe je het in de slowcooker? Neem aan op low?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin