Zelf rode kool maken is veel makkelijker dan je misschien denkt. En lekkerder sowieso! Natuurlijk is rode kool uit een potje makkelijk, maar geloof me, qua smaak komt hij niet in de buurt van de zelfgemaakte variant. Bovendien snijd je van één rode kool heel veel af en kun je er makkelijk meerdere keren van eten, of in porties invriezen (zie onderstaande tips).
Rode kool fijnsnijden
Het fijnsnijden van de rode kool is eigenlijk het meeste werk en doe ik met behulp van de keukenmachine. Zo kun je de rode kool mooi dun snijden en is het zo gebeurd. Je kunt de rode kool natuurlijk ook fijnsnijden met een scherp mes. Gaat prima, het duurt alleen iets langer.
Net zo lekker als van oma
Deze zacht gekookte rode kool met appel, kruidkoek, suiker en azijn smaakt net zo lekker als van je moeder of oma. Beloofd! 😃
Extra tips:
- In plaats van een aardappel kun je ook een eetlepel ongekookte rijst meekoken met de rode kool. Voeg deze tegelijk met de rode kool en overige ingrediënten toe. Rijst heeft dezelfde functie als de aardappel en zal het overtollige vocht in de pan binden zonder dat je hem terugproeft.
- Gestoofde rode kool kun je perfect invriezen. Doe hem geproportioneerd in diepvrieszakken en druk plat zodat hij weinig ruimte inneemt.
Herfstrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Winterrecepten, Bijgerechten, Groente recepten
om 16:41
Deze lijkt me echt heerlijk. Binnenkort maar eens maken. Heb wel vaker verse gemaakt, maar heb er altijd problemen mee dat de kool niet meer zo mooi rood blijft. Snap niet wat ik dan verkeerd doe. Ik for er ook een scheutje azijn in. Heb jij een idee??
om 09:38
Hoi Marleen, naarmate je rodekool langer stooft zal hij steeds meer kleur verliezen, daar kun je weinig aan doen en ook citroensap of azijn kunnen dat niet tegengaan. Je doet dus niks verkeerd! 🙂
om 14:33
Zo doe ik het al jaren. Wel in de slowcooker. Gebruik dan wel minder suiker en maar 1 kopje water.?
om 09:39
Ga ik ook eens proberen Bea. 🙂
om 22:45
Hoi ik heb het net gemaakt maar je ziet bij mijn nog de appeltjes
om 10:43
Wat voor appels heb je gebruikt en hoelang heb je het gestoofd? Het is natuurlijk niet erg als je de appel nog ziet.
om 09:11
Hoe lang doe je het in de slowcooker? Neem aan op low?