Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 20-2021
Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!
In dit nieuwe weekmenu vind je: quiche met broccoli, wraps met krokante kip, een spinazie ovenschotel, pasta met gegrilde groente en een heerlijke broodje hamburger . In het weekend geniet je van een makkelijke boerenomelet met krieltjes en als toetje een stukje rabarber cheesecake! Ik wens je een smakelijke week toe!
Weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Quiche met broccoli en spekjes
Met quiche of hartige taart kun je eindeloos varieëren. Het is ook een ideale kliekjesverwerker! Deze quiche met broccoli en spekjes is een echte allemansvriend. Serveer hem als hoofdgerecht met lekkere salade erbij. Is er een stukje over? Neem de volgende dag een puntj naar je werk als lunch, ook koud smaakt hij lekker.
Dinsdag
Wrap met krokante kip en mangochutney
Een makkelijk en snel gerecht op tafel zetten vanavond dat ook nog eens lekker is? Wat denk je van een lekkere wrap? Wraps voor het avondeten vind ik altijd een feestje en deze variant met krokante kip en mangochutney is dat zeker!
Woensdag
Spinazie ovenschotel met gehakt en ei
Een heerlijke spinazie ovenschotel met gehakt en ei. De ovenschotel is bovendien erg makkelijk om te maken en ziet er door de ‘ingestopte’ eieren erg leuk uit. Onze dochter zat dit keer zelfs niet te viezeriken met haar spinazie en al onze bordjes ging schoon leeg.
Donderdag
Pasta met tomatensaus en gegrilde groenten
Dit is een van mijn favoriete pastagerechten waar ik het hele gezin blij mee maak: pasta met tomatensaus en gegrilde groenten! Je kunt de groenten zowel in de grillpan als in de oven grillen. Ik gebruik het liefst de ovengrill omdat je dan niet zo’n walm in je keuken krijgt. Het grillen van de groenten kun je eventueel al een dag van tevoren doen en ze op het laatste moment nog even opwarmen in de saus.
Vrijdag
Broodje hamburger met guacamole
Wij Verweijtjes zijn dol op broodje hamburger. De hamburgers maken we altijd zelf middels een beproefd recept (het geheim zit hem in de oestersaus!). Dit broodje hamburger krijgt een Mexicaanse twist door de zelfgemaakte guacamole, cheddar en jalapeño. Het is de favoriete burger van manlief!
Zaterdag
Boerenomelet met krieltjes
Het is alweer even geleden dat ik je een heerlijk aardappelrecept voorschotelde. Aardappels zijn in huize Verweij geen vereiste voor een lekker avondvullend gerecht. We eten even graag rijst, mi, pasta, quinoa, Freekeh, kikkererwten of groenten, zoals zoete aardappel. Maar ik weet dat aardappels in veel gezinnen tijdens het avondeten een glanzende hoofdrol spelen. Want koolhydratenbommetjes of niet, ze zijn verrekte lekker! Daarom: tijd voor een fantastisch aardappelrecept. Naast de zelfgemaakte friet van papa – die hier in het weekend vaak op tafel pronkt – is ook deze boerenomelet met krieltjes één groot feest! Serveer met een lekkere groene salade en geniet!
Zondag
Rabarber cheesecake
Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die groenroze stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? De friszure smaak combineert geweldig met zoete desserts en gebak zoals deze romige cheesecake. Een match made in heaven!
Deel je reactie