Quiche met broccoli en spekjes

Met quiche of hartige taart kun je eindeloos varieëren. Het is ook een ideale kliekjesverwerker: alles kan erin! Deze quiche met broccoli en spekjes is een echte allemansvriend. Serveer hem als hoofdgerecht met lekkere salade erbij. Is er een stukje over? Neem de volgende dag een puntj naar je werk als lunch, ook koud smaakt hij lekker.

Menu, Ovenrecepten, Budget, Lunch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 rol vers quiche- of hartige taartdeeg (of dit zelfgemaakte korstdeeg)
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 1 broccoli, fijngesneden in hele kleine roosjes, stronk geschild en fijngehakt
  • 200 g crème fraîche
  • 3 eieren (m)
  • 75 g geraspte kaas (liefst pittig belegen)
  • Optioneel, snuf gedroogde chilivlokken
  • Olijfolie om in te bakken

Nodig

  • Ronde springvorm van 23 cm ∅
  • Grote koekenpan

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de springvorm in met boter of olie.
  2. Verhit de koekenpan met een scheutje olijfolie. Voeg de spekjes toe en bak op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren. Maak ondertussen de broccoli schoon. Schil de stronk en snijd in blokjes, snijd de rest van de broccoli fijn. Voeg toe aan de spekjes en bak een paar minuten mee, tot de broccoli beetgaar is.
  3. Bekleed de springvorm met het quichedeeg en verdeel het spek-broccolimengsel over de bodem.
  4. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, eieren, chilivlokken en de 1/3 van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel over de broccoli en bestrooi met de overige kaas.
  5. Bak in het midden van de oven ca. 40 minuten, of tot de bovenkant en het quichedeeg goudbruin zijn.

Quiche met broccoli en spekjes

Quiche met broccoli en spekjes

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Floor

    Ik mis wat je met de rest van de kaas moet doen. Ik neem aan voordat het de oven in gaat erover strooien, dat is wat ik heb gedaan in elk geval.
    Het smaakte in elk geval heerlijk. Bedankt voor ’t recept.

    1. Bedankt voor de tip Floor, je hebt het goed gedaan (zag foto op FB, zag er heerlijk uit!) en ik heb het aangepast. Dankjewel!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin