Pasta met tomatensaus en gegrilde groenten

Dit is een van mijn favoriete pastagerechten waar ik het hele gezin blij mee maak: pasta met tomatensaus en gegrilde groenten! Je kunt de groenten zowel in de grillpan als in de oven grillen. Ik gebruik het liefst de ovengrill omdat je dan niet zo’n walm in je keuken krijgt. Het grillen van de groenten kun je eventueel al een dag van tevoren doen en ze op het laatste moment nog even opwarmen in de saus.

Menu, Wereldgerecht, Budget, Italiaanse recepten, Pastarecepten, Snel, Vegetarisch, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 350 g fusilli
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 à 2 el rode balsamicoazijn
  • 1 tl suiker
  • Paar takjes basilicum, fijngesneden
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 aubergine, in plakken
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in vieren
  • 75 g rucola
  • 3 el pijnboompitten, goudbruin geroosterd in een droge koekenpan
  • Stuk Parmezaan, geraspt
  • Extra vierge olijfolie

 

Bereiding

Verdeel de groenten in een enkele laag over twee met bakpapier beklede bakplaten. Bestrijk de groenten met een dun laagje olijfolie en bestrooi met zeezout. Schuif in het midden van de oven en grill 8 tot 10 minuten of tot de bovenkant begint begint te kleuren. Draai de groenten om, bestrijk opnieuw met olie en bestrooi met zout en bak nog eens 8 tot 10 minuten in de oven of tot ze mooi gegrild en zacht zijn.

Verhit ondertussen een kookpan met een scheut olijfolie en voeg de sjalot en knoflook toe. Fruit op laag vuur circa 5 minuten tot ze zacht en glazig, maar niet gekleurd zijn. Voeg de tomatenblokjes, balsamicoazijn en suiker toe en laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met zeezout uit de molen.

Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking in een ruime pan met kokend water. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de tomatensaus toe aan de pasta en hussel door elkaar. Verdeel de pasta en gegrilde groenten over twee borden en garneer met wat rucola, pijnboompitten en Parmezaan. Druppel nog wat extra vierge olijfolie over de pasta en serveer.

Pasta met tomatensaus en gegrilde groenten

Pasta met tomatensaus en gegrilde groenten

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

25 mei 2019

Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus....

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin