Broodje hamburger met guacamole

Johan en ik hebben erom getost welke foto we zouden gebruiken als uitgelichte foto van dit gerecht: de foto van zijn hamburger of die van mij. Het is uiteindelijk die van mij geworden. 🙂 Maar ik sta nog steeds niet te springen van enthousiasme als ik naar de foto kijk.

‘s Avonds foto’s maken van je avondeten met behulp van een flitslamp, terwijl de rest van de familie ongeduldig aan tafel zit te wachten werkt nu eenmaal niet erg bevordelijk voor de kwaliteit van je foto’s. Ach wel. De hamburger zelf smaakte er niet minder om. Sterker nog, dit broodje hamburger met guacamole en jalapeño was zo lekker dat hij een plekje verdient op KeukenLiefde. Wel of geen mooie foto, het gaat uiteindelijk toch om de smaak…

Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor de hamburgers

  • 500 g rundergehakt (liefst van de slager)
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngehakt
  • 1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 1 el ketchup
  • 2 el oestersaus
  • 1 eidooier

Overige ingrediënten

  • 6 hamburgerbroodjes
  • 3 uien, in ringen gesneden
  • 6 augurken, in plakjes gesneden
  • 6 dikgesneden plakken bacon
  • 2 vleestomaten, in plakken gesenden
  • 12 plakken kaas
  • 1 portie guacamole, dit recept
  • 2 jalapeño pepers, (optioneel) in plakjes gesneden
  • Mayonaise, mosterd en ketchup
  • Sla

Bereiding

Doe het gehakt in een kom en meng met de oestersaus, ketchup, peterselie, rode ui en de eidooier. Kneed goed door en vorm er 6 platte hamburgers van. Dek af met vershoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.

Snijd de broodjes doormidden en rooster ze kort in een hete pan, totdat ze iets kleuren. Haal uit de pan en zet opzij.

Bak de uienringen in een koekenpan met wat boter, totdat ze zacht en goudbruin zijn. Schep ze op een bord en dek af met alufolie.

Bak de bacon op laag vuur uit in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag, of op een bakplaat in de oven (200 graden), totdat ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Laat een koekenpan, of grillpan heet worden. Bak de hamburgers zonder olie — het gehakt is vet genoeg — enkele minuten op beide kanten, totdat ze gaar zijn. Leg de laatste 2 minuten van de baktijd de kaas en jalapeño’s op de hamburgers, zodat ze kunnen smelten.

Besmeer de broodjes met mayonaise, ketchup en mosterd. Beleg de onderkant met sla en leg hier de hamburger op. Beleg verder met tomaat, augurk, bacon, gebakken uienringen en guacamole.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com