Rabarber cheesecake

Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die groenroze stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? De friszure smaak combineert geweldig met zoete desserts en gebak zoals deze romige cheesecake. Een match made in heaven! 

Seizoen, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Gebak, Lenterecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 300 g digestive koekjes
  • 130 g ongezouten roomboter + extra om de springvorm in te vetten
  • 600 g Philadelphia roomkaas
  • 125 g zure room
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 4 eieren
  • 1 el maizena (bloem kan ook)
  • 1x recept rabarbercompote*

*Je hebt maar een paar eetlepels rabarbercompote nodig voor deze cheesecake, maar de rest van de compote kun je bewaren in de koelkast en gebruiken voor andere recepten.

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 24 cm.
  • Elektrische handmixer
  • Foodprocessor met hakmes
  • Staafmixer
  • Vel bakpapier

Bereiding

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur. Doe de digestive in de foodprocessor en maal tot fijne kruimels. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door. Verdeel het koekkruim over de bodem van de springvorm en druk ook koekkruimels tegen de rand van de springvorm.

Doe de roomkaas, zure room, 150 g basterdsuiker en vanille-extract in een ruime kom en klop met de handmixer tot een glad geheel zonder klontjes. Voeg een voor een de eieren toe en klop verder. Voeg steeds pas het volgende ei toe als de vorige is opgenomen. Klop tot slot op lage stand de maizena door de roomkaas.

Giet voorzichtig de helft van het roomkaasmengsel over de bodem van de springvorm gevolgd door een aantal eetlepels rabarbermoes. Roer de rabarbermoes met de achterkant van een vork of lepel in een swirl door de cheesecakevulling. Verdeel het overige roomkaasmengsel eroverheen gevolgd door nog een paar eetlepels rabarbermoes. Swirl de rabarbermoes wederom door de vulling — niet te lang roeren, want dan ziet het er slordig uit.

Schuif de cheesecake in het midden van de oven en schakel de oventemperatuur terug naar 120 graden. Bak de cheesecake 1 uur en 40 minuten in de oven. (De vulling zal na het bakken nog wiebelig zijn, maar dit komt door de rabarbermoes, hij stijft vanzelf op tijdens het afkoelen) Laat de cheesecake helemaal afkoelen en zet dan een nacht in de koelkast om verder op te stijven.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Yvonne

    Hoi Annemiek,
    Je hebt een geweldige site.
    Ik vind het alleen heel erg irritant dat de zin Wat zou je willen eten constant blijft staan.
    Staat best wel laag en over de te lezen tekst.
    Ben ik daar de enige in? Zo niet, is er iets aan te doen?
    Groetjes,
    Yvonne

Follow on Bloglovin mytastenld.com